fbpx
ЗСУ використали російські фортифікації для відбиття штурму

ЗСУ використали російські фортифікації для відбиття штурму

129-та бригада тероборони Війна з Росією Курська область Україна Фортифікація

У Курській області українська тероборона відбила механізований наступ окупантів, використавши захоплену російську лінію оборони.

Кадри бойових дій були оприлюднені на каналі «Бутусов+».

Частини 129 бригади територіальної оборони зайняли фортифіковані позиції, збудовані окупантами на російсько-українському кордоні, для відбиття ворожого наступу.

Російська механізована штурмова група з танком-“черепахою”, оснащеним мінним тралом, була розбита ще на підступах унаслідок ударів артилерії, підривів на мінах та ударів безпілотниками.

Місцезрозташування розбитої російської техніки було геолоковане (тут) за 1,5 кілометра на схід від селища Плехово Курської області, поблизу колишнього російського опорного пункту.

Частини 129 бригади тероборони, очевидно, розгорнули свої основні сили на цих позиціях. Судячи зі знімків, вони були добре вкопані та призначалися для ведення кругової оборони.

Ворожа колона пройшла в їхній бік майже три кілометри під вогнем артилерії, однак наразилася на протитанковий рів та загородження із бетонних блоків, де і була добита. (Рови та загородження виділені жовтим на мапі)

Разом із цим просування спішених штурмовиків було ускладнене через розташовані поряд загородження із колючого дроту за кілометр від основних позицій ЗСУ. (Виділено синім)

Ще один опорний пункт також можна побачити північніше місця боїв, однак невідомо, чи був він зайнятий українськими військовими.

Раніше «Мілітарний» розповідав про масштабні фортифікаційні комплекси, вибудовані російськими військовими в прикордонній частині Курської області.

Зокрема, ротний опорний пункт 488 мотострілецького полку ЗС РФ представляв собою бліндажі та об’єкти, сполучені розгалуженою мережею підземних комунікацій.

Укріплений з усіх боків опорний пункт був повністю захований під землею. Він був електрифікований та з’єднувався з іншими підземними житловими приміщеннями, їдальнею, складами зі зброєю, а також банею та туалетом.

129-та бригада тероборони Війна з Росією Курська область Україна Фортифікація