fbpx
ЗСУ використовують димові гранати українського виробництва

ЗСУ використовують димові гранати українського виробництва

Боєприпаси Випробування Виробництво боєприпасів Війна з Росією Україна

До Збройних сил України почали надходити українські димові гранати ДГ-01 у рамках поступового переходу з радянського озброєння на продукцію власного виробництва.

Про це повідомляє Military Media Center.

Під час навчань українських снайперів підрозділу територіальної оборони застосували нові димові гранати для відпрацювання тактичних прийомів.

Виробниками заявлено, що новий боєприпас розроблений згідно сучасних вимог країн НАТО.

Димова граната ДГ-01

ДГ-01 прийнята на озброєння ЗСУ у 2021 році. Гранати постачаються у двох видах – із димом чорного та білого кольору.

Граната важить 650 грамів. Час від висмикування чеки до початку виділення диму становить 3 секунди, після цього створюється димова завіса довжиною до 30 метрів, яка тримається 120 секунд.

Військові відзначають, що новий боєприпас має низку переваг порівняно з радянськими зразками. Граната легша, компактніша, зихищена від механічних пошкоджень та вологи.

Димові гранати – важливий елемент екіпірування, яке дозволяє виконувати тактичні маневри під прикриттям димової завіси, такі як евакуація поранених і відступ або ж імітація ушкодження техніки.

Інші боєприпаси

Це не єдина граната українського виробництва, котра масово почала надходити в армію. Раніше “Мілітарний” повідомляв, що українські військові почали застосовувати термобаричні гранати РТГ-27.

Такий боєприпас військові використовують як підвісну бомбу вільного падіння для дрону. Гранати зазвичай застосовують для знищення покинутої бронетехніки окупантів та живої сили супротивника.

Так, оператор дрону Mavic 3 із 59 окремої мотопіхотної бригади за допомогою термобаричної гранати РГТ-27С2 знищив покинуту російську бойову машину піхоти.

Боєприпаси Випробування Виробництво боєприпасів Війна з Росією Україна