fbpx
ЗСУ взяли в полон льотчика-«вагнерівця»

ЗСУ взяли в полон льотчика-«вагнерівця»

"ПВК Вагнер/Лига" 72 бригада ЗСУ Авіація Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас ПЗРК «Игла» ППО та ПРО Су-25 Україна Штурмовики

Воїни 72-ї механізованої бригади ЗСУ, 18 червня, збили штурмовик Су-25 ЗС РФ і захопили його пілота в полон.

Ворожий літак збили під Світлодарськом з переносного зенітно-ракетного комплексу «Игла».

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Полоненим пілотом виявився майор ВКС РФ Андрій Володимирович Федорчуков, який на допиті зізнався, що є найманцем приватної військової компанії «Вагнер».

Він бере участь у бойових діях проти Україна за зарплату найманця – 205 тисяч рублів на місяць.

“Федорчуков на допиті показав, що метою його атаки був ротний опорний пункт ЗСУ. Раніше він здійснював вильоти на бомбардування українських міст”, – написав журналіст Бутусов.

Також журналіст зазначив, що Федорчуков дуже сподівається на обмін, бо розуміє, що є найманцем і його можуть не виставити на обмін, і він може постраждати за свої злочини.

У полоненого російського пілота був із собою навігатор Garmin та смартфон із програмою “Пронебо”, щоб мати більш точну навігацію, ніж бортові навігаційні засоби ВКС РФ.

Бутусов відзначив, що через великі втрати бойових літаків та гелікоптерів ЗС Росії почали наймати льотчиків, яких у них уже не вистачає.

Нагадуємо, на початку літа, в Україні був помічений рідкісний бронеавтомобіль так званої «Приватної військової компанії Вагнера».

На кадрах, які, як повідомляється, були зняті на Донбасі в Україні, видно пошкоджений і кинутий бронетранспортер, який називають «Чекан».

Основна роль бронемашини – перевезення військ на театрах бойових дій, де високі ризики зустрічі з мінами та саморобними вибуховими пристроями.

"ПВК Вагнер/Лига" 72 бригада ЗСУ Авіація Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас ПЗРК «Игла» ППО та ПРО Су-25 Україна Штурмовики