fbpx
ЗСУ з дрона знищили російський «Град» в районі Донецька

ЗСУ з дрона знищили російський «Град» в районі Донецька

Артилерія БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас Донецьк РСЗВ РСЗВ «Град» Україна

Українські військові нещодавно за допомогою безпілотника знищили замасковану російську РСЗВ БМ-21 «Град».

Відео з ураженням озброєння окупантів опублікували у соціальних мережах.

122-мм реактивну систему росіян знищив оператор дрона 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ.

OSINT-дослідники по кадрах оприлюдненого відео з’ясували, що окупанти ховали свій БМ-21 «Град» у Кіровському районі тимчасово окупованого Донецька.

Російські військові облаштували підготовлену позицію серед лісосмуги поблизу дороги.

Вони намагалися замаскувати свою реактивну установку під виглядом купи сміття, накидавши різний мотлох на верхню частину блоку з реактивними снарядами та на кабіну машини.

Однак це не завадило українському безпілотнику виявити російський «Град».

Для ураження пускової установки окупантів українські військові використали квадрокоптер, який переобладнанали для скидання невеликих боєприпасів на ворожу техніку або позиції ворожої піхоти.

РСЗВ БМ-21 «Град» окупаційних сил Росії на Донбасі

Ймовірно, БПЛА скинув на ворожу техніку 40-мм гранату, яка зазвичай використовується у автоматичних гранатометах. На боєприпасі закріпили оперення, яке допомагає стабілізувати гранату в процесі падіння й таким чином збільшує точність влучання у ціль.

На відео зафіксовано, як граната потрапила за кабіну РСЗВ «Град» та вибухнула, після цього почалася пожежа, полум’я поступово збільшувалося. При цьому російські окупанти намагалися загасити установку, але зробити це самотужки їм не вдалося.

Згодом до машини у вогні приїхав пожежний автомобіль, але, судячи з відео, пускова установка, швидше за все, була повністю знищена.

Нагадуємо, нещодавно бійці СБУ на донецькому напрямку уразили бронетехніку окупантів. Для ураження російських танків та інших бронемашин українські спецпризначенці використали безпілотники, які скидають боєприпаси.

Артилерія БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас Донецьк РСЗВ РСЗВ «Град» Україна