fbpx
ЗСУ захопили російський комплекс РЕБ «Борисоглебск-2»

ЗСУ захопили російський комплекс РЕБ «Борисоглебск-2»

10 оГШБр Війна з Росією ЗСУ РЕБ Україна

Збройні Сили України захопили комплекс радіоелектронної боротьби РБ-301Б «Борисоглебск-2» росіян.

Про це інформує Мілітарний.

Сухопутні війська ЗС України повідомили, що 10-й Гірсько-штурмовій бригаді ЗСУ вдалося захопити комплекс радіоелектронної боротьби російської армії.

10 ОГШБр: “За минулу добу Едельвейсам вдалося захопити комплекс РЕБ противника, який тепер буде працювати проти самих свинособак”.

Також у Збройних силах зазначили, що комплекс РЕБ противника тепер буде працювати проти них самих.

Комплекс РЕБ РБ-301Б «Борисоглебск-2» – російський автоматизований комплекс радіоелектронного придушення.

Комплекс складається з кількох машин-станцій, встановлених на базі багатоцільового транспортера-тягача легкого бронювання – МТ-ЛБ.

До складу «Борисоглебск-2» включено кілька дизельних генераторів. Крім того, передбачено можливість подання живлення від існуючої цивільної чи промислової інфраструктури.

У такому випадку машини комплексу можуть підключатися до мережі з напругою 220 або 380 В і частотою 50 Гц.

Комплекс складається з апаратури різних типів, призначених на вирішення широкого кола завдань. Є засоби радіотехнічної розвідки, призначені виявлення радіосигналів та видачі даних про них іншим елементам комплексу.

Передбачена також машина з обладнанням для встановлення перешкод. Всі етапи бойової роботи здійснюються під контролем і за командами самохідного пункту управління, який обробляє дані про виявлені сигнали і видає вказівки системам придушення.

10-та окрема гірсько-штурмова бригада (10 ОГШБр) – військове з’єднання у складі Сухопутних військ Збройних сил України, яке також відоме за назвою “Едельвейс”.

10 оГШБр Війна з Росією ЗСУ РЕБ Україна