fbpx
ЗСУ знищили БМП-3 з ДЗ «Кактус»

ЗСУ знищили БМП-3 з ДЗ «Кактус»

БМП БМП-3 Бронетехніка Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас Донецька область Україна

Українські військові знищили російську бойову машину піхоти БМП-3, що була оснащена комплектом динамічного захисту «Кактус».

Про це повідомляє Мілітарний.

Ворожу машину виявили та знищили у селі Іванівське на околиці Бахмута у Донецькій області.

Відео знищення російської БМП показав 1-й батальйон 5-ї окремої штурмової Київської бригади.

Окрім динамічного захисту, БМП-3 688М-СБ3КДЗ була оснащена так званим «мангалом», який мав захистити верхню частину башти і корпусу від ударних дронів та скидів з БПЛА.

Якою зброєю була уражена бойова машина піхоти окупантів, українські оборонці не розкривають.

Однак, судячи з відео, БМП імовірно була уражена FPV-дронами під час руху або зупинки на вулиці населеного пункту де тривають активні бойові дії.

Нагадаємо, що минулого місяця у російських окупантів вперше була помічена бойова машина піхоти БМП-3 з комплектом динамічного захисту «Кактус».

Російська БМП-3 з комплектом динамічного захисту 4С24 "Кактус", квітень 2024 року.

«Кактус»

Комплект динамічний захист 4С24 «Кактус» призначений для встановлення на БМП-3 і являє собою швидкоз’ємні модулі, які можливо замінити у польових умовах.

БМП-3 з комплектом динамічного захисту 4С24 "Кактус".

Разом із ними, для додаткового захисту, на башті встановлюються гумові екрани та протикумулятивні решітки в зоні моторно-трансмісійного відділення.

Через додаткову вагу та габарити оснащена таким комплектом БМП-3 втрачає можливість плавати. Однак, як заявляють виробники, навісні модулі здатні майже повністю нейтралізувати влучання нетандемних кумулятивних реактивних гранат та протитанкових керованих ракет із бронепробиттям до 500–550 мм.

Лівий борт БМП-3 з модулями 4С24 "Кактус" після вибуху кумулятивної гранати ПГ-9В в ході випробувань.

Такий захист має значно підвищити захист російської легкої бронетехніки від українських ударних дронів, які споряджені кумулятивними бойовими частинами та масово використовуються на передовій.

БМП БМП-3 Бронетехніка Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас Донецька область Україна