fbpx
ЗСУ знищили російський ЗРК «Тор-М2»

ЗСУ знищили російський ЗРК «Тор-М2»

Війна з Росією Втрати Росії Донецька область ЗРК "Тор" ППО та ПРО Україна

Обслуга українського розвідувального дрона ухилилася від зенітної ракети та навела у відповідь удар по російському комплексу «Тор-М2».

Кадри бойової роботи оприлюднив Стратком ЗСУ.

Оператори розвідувального безпілотника зі складу 14 окремого полку ЗСУ виявили російський зенітний ракетний комплекс «Тор-М2», що контролював повітряний простір у тилу окупантів на Донеччині.

Однак у цей російський радар комплексу встиг виявити українського «розвідника», результатом чого стала випущена по безпілотнику ракета. Вона наблизилася на небезпечну відстань, однак її радіопідривач не спрацював, і дрон уцілів.

Невдача російських зенітників дала необхідний операторам БпЛА час для того, щоб скорегувати вогонь артилерії, унаслідок чого по «Тору» прилетіло дві «шрапнельні» ракети від комплексу HIMARS.

Повітряний підрив шрапнельної бойової частини GMLRS прямо над легкоброньованою машиною мав призвести до серйозних ушкоджень та повного виходу з ладу без можливості відновлення.

Місце ураження ЗРК «Тор-М2» було геолоковане (тут) на Донеччині, за 10 кілометрів на північний схід від міста Харцизьк.

Росіяни розгорнули установку ППО за 45—50 кілометрів від лінії бойового зіткнення.

Місце ураження російського ЗРК «Тор-М2». Зображення: мапа DeepState

Нагадаємо, що цього тижня українські Сили оборони знищили вогневу установку російського комплексу ППО «Бук-М1» у Бєлгородській області РФ.

Ворожий зенітний комплекс вдалося «підловити» у похідному положенні під час переміщення на іншу вогневу позицію.

Війна з Росією Втрати Росії Донецька область ЗРК "Тор" ППО та ПРО Україна