fbpx
ЗСУ звільнили п’ять населених пунктів біля Лимана на Донеччині 

ЗСУ звільнили п’ять населених пунктів біля Лимана на Донеччині 

Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Деокупація Донбас Донецька область ЗСУ Україна

Збройні Сили України підтвердили звільнення п’яти населених пунктів біля міста Лиман у Донецькій області.

Українські бійці оточили російське угруповання в районі Лиману. Про це повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

Українські сили звільнили від російських окупантів Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишеве, Ставки.

Зараз у населених пунктах тривають стабілізаційні заходи.

“Російське угруповування в районі Лиману оточене. Населені пункти Ямпіль, Новоселівка, Шандриголове, Дробишеве, Ставки – звільнені, там тривають стабілізаційні заходи”, – розповів Череватий.

За його словами, наразі в українському оточенні в районі Лиману може перебувати “десь близько 5-5,5 тисяч” особового складу противника.

“Там справді наші дані показували, що російське угрупування (в районі Лиману – ред.) налічувало кількість в районі 5-5,5 тисяч. Проте, активні бойові дії “відмінусовували” їх бойовий склад, а також деякі групи, які намагалися прорватися. Тобто встановлення точної кількості росіян поки потребує аналізу, щоб назвати точну цифру”, – уточнив Череватий.

Голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай, розповів, що  наразі всі шляхи підвезення туди боєкомплекту чи спокійного виходу цього угрупування з Лимана уже відрізані.

Речник Східного угруповання військ зазначив, що росіяни досі безуспішно намагаються “прорватися” з оточення, але ці спроби “не дуже вдалі” завдяки діям українських захисників.

У вечірньому звернені 30 вересня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Сили оборони України звільнили селище Ямпіль на Донеччині.

Також він зазначив, що українські сили мають успіхи на Лиманському напрямку.

Учора у Генеральному штабі повідомили, що Сили оборони України проводять операцію з оточення військ противника в районі Лиману.

Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Деокупація Донбас Донецька область ЗСУ Україна