fbpx
ЗСУ звільнили село Мазанівка на Донеччині та Дмитрівка на Харківщині

ЗСУ звільнили село Мазанівка на Донеччині та Дмитрівка на Харківщині

Війна з Росією Війна на Донбасі Деокупація Донбас ЗСУ Україна Харківщина

Збройні Сили України протягом тижня звільнили від російської окупації два населених пункти.

Начальник Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов повідомив, що військові звільнили Мазанівку у Слов’янському районі Донецької області.

Також у Харківській області було звільнено назеленений пункт Дмитрівка, що в Ізюмському районі.

Протягом тижня наші війська покращили тактичне положення та просунулись в глибину оборони противника в районах населених пунктів Мазанівка, Брашків, Сулугунівка та Дмитрівка. Звільнили два населених пункти – Мазанівка та Дмитрівка“, – йдеться у повідомлені.

Дмитрівка та Мазанівка на мапі

Натомість окупанти мають певний успіх на Донеччині. У ході бойових дій їм вдалося витіснити ЗСУ з двох позицій в районі Бахмута та під Донецьком.

Українські воїни змушені були залишити позиції на шахті “Бутівка”, які тримали з 2014 року.

За словами Громова, у ході масованого застосування російської артилерії і наступу в районі Доломітного і Вуглегірської ТЕС в напрямку Кодеми противнику вдалося витіснити українські війська.

Збройні сили змушені були залишити Семигір’я і перейти до оборони, закріпившись на східних околицях Кодеми.

30 липня в результаті активного застосування противником авіації, артилерії і реактивних систем залпового вогню, ведення активних наступальних штурмових дій за напрямком Спартак – Авдіївка підрозділи сил оборони змушені були залишити шахту “Бутівка” і перейти до оборони південніше населеного пункту Авдіївка“, – додав Громов.

До цього протягом п’яти місяців масштабного вторгнення саме лінія фронту під Донецьком не зрушила з місця, оскільки є дуже укріпленою за 8 років війни.

Неофіційна мапа бойових дій станом на 1 серпня 2022 року

Авдіївський напрямок об’єднує населені пункти уздовж західної околиці Донецька. Піски розташовані південніше від Авдіївки, Кам’янка та Красногорівка – північніше. Після 5 місяців лобових атак російські війська, схоже, вирішили взяти Авдіївку в кільце.

Авдіївка, Піски – там просто пекло. Цього навіть не описати словами“, – так описав ситуацію у зоні бойових дій на Донбасі президент Володимир Зеленський.

Війна з Росією Війна на Донбасі Деокупація Донбас ЗСУ Україна Харківщина