fbpx
Росія побудує понад 1000 винищувачів п’ятого покоління Т-50

Росія побудує понад 1000 винищувачів п’ятого покоління Т-50

Авіабудування Авіація Винищувач Росія Світ Су-57 Сусіди

Росія побудує понад 1000 винищувачів п’ятого покоління протягом чотирьох десятиліть, в тому числі, щонайменше, 200 літаків для Індії – традиційного покупця російської військової техніки, заявив у п’ятницю в Нью-Делі глава компанії «Сухий» Михайло Погосян.

Погосян заявив, що Москва зможе конкурувати з США з їх винищувачем F-22, створеним більш ніж десять років тому.

Винищувач під кодовою назвою Т-50 буде готовий для експлуатації в 2015 році.

«Якщо говорити про наш винищувач, то, безумовно, у нього є ринок, якщо ми зробимо більше 1000 літаків», повідомив Михайло Погосян в кулуарах візиту прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна до Індії. «У нас є всі підстави вважати, що на світовому ринку не буде жорсткої конкуренції», заявив Погосян.

Він уточнив, що більш ніж 1000 винищувачів буде вироблено протягом 35-40 років. Після першого випробувального польоту прототипу Путін сказав, що попереду ще багато роботи над доведенням літака. Аналітики кажуть, що плани Росії створити з Індією спільне підприємство з виробництва стелс-винищувачів, ймовірно, викличуть занепокоєння у Китаю.

Погосян повідомив, що угода про спільне виробництво винищувачів знаходиться на стадії переговорів і не сказав, коли цей контракт буде підписано.

«Я вважаю, що більше 200 літаків будуть поставлені (в Індію). Я також вважаю, що міністерство оборони (Росії) закупить не менше цієї кількості. Приблизно 600 винищувачів буде продано іншим країнам», сказав глава «Сухого».

На думку аналітиків, низка країн, включаючи Лівію і В’єтнам, вже висловили зацікавленість в придбанні російського винищувача п’ятого покоління. «Крім США тільки Росія реалізувала проект п’ятого покоління, у той час як європейці відмовилися від таких планів», сказав Погосян.

«Можливо, китайці будуть намагатися створити такий продукт, але я думаю, що вони стикаються з величезним обсягом роботи, який перешкодить їм створити конкурентоспроможний винищувач», заявив Погосян.

Воєнний парітєт

Авіабудування Авіація Винищувач Росія Світ Су-57 Сусіди