fbpx
5,45 мм. пістолет самозарядний малогабаритний ПСМ

5,45 мм. пістолет самозарядний малогабаритний ПСМ

 Редакція Редакція
Піхотне озброєння ПСМ

ПСМ був прийнятий на озброєння в 1972 році як спеціальна зброя для прихованого носіння. Його використовували в основному співробітники КДБ та МВС СРСР, а також вище командування силових структур як особисту зброю. ПСМ вийшов дуже компактним (товщина-як сірникова коробка) і зручним для носіння в кишені (майже немає деталей що виступають)

Спеціально для нього було створено новий боєприпас 5,45х18 мм. Його перевага- компактність і досить висока пробивна здатність (подекуди краща ніж в ПМ чи ТТ). Проте зупиняюча дія малокаліберної кулі є дуже низькою.

Пістолет побудований за тією ж загальною схемою, що й ПМ, АПС, котра вперше була застосована у Вальтері ПП. Автоматика ПСМ працює за принципом віддачі вільного затвору. Ударно-спусковий механізм куркового типу, подвійної дії.

При поставленні зброї на запобіжник блокується ударно-спусковий механізм, затвор з’єднується з рамкою, курок спускається. Пружина повернення затвору в переднє положення розташована на стволі. Затворна затримка прихована, спрацьовує після останнього пострілу, після перезаряджання необхідно трохи відтягнути затвор назад і відпустити.

Магазин однорядний, на 8 набоїв. Матеріал-сталь, лише щоки рукоятки алюмінієві.

Тактико-технічні характеристики:

Калібр: 5,45×18 мм.
Довжина: 155 мм
Довжина ствола: 85 мм
Товщина: 18 мм
Вага без набоїв: 460 г
Місткість магазину: 8 набоїв

Піхотне озброєння ПСМ