fbpx
47 мехбригада захопила російський Т-72Б3

47 мехбригада захопила російський Т-72Б3

47 ОМБр Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії Запоріжжя Т-72 Танк Україна

47 окрема механізована бригада “Маґура” захопила під час наступу російський танк Т-72Б3 на Запоріжжі.

Відео із цим танком оприлюднив головний сержант 47 ОМБр Валерій Маркус.

Воїнам “Маґури” вдалось захопити російський Т-72Б3 зразка 2016 року. Судячи із зовнішнього вигляду машини, вона не має помітних ушкоджень, екіпаж просто покинув цю техніку.

Автор відео не називає місце захоплення російської бойової машини, проте відомо, що 47 ОМБр проводила низку наступальних дій у напрямку н.п. Роботине Запорізької області.

Захоплений танк – доволі розповсюджена у російських військах машина. За інформацією аналітиків Oryx, із початку повномасштабного вторгнення українським військовим вдалось знищити або ж захопити 218 танків цього типу.

Тижнем раніше на цьому ж напрямку українські військові розбили кілька російських Т-72Б3 під час невдалої спроби окупантів відбити захоплені позиції. Унаслідок українського вогню росіяни втратили 3 танки, ще три танки відступили.

Місце ураження російської бронетехніки неподалік села Роботине. Червень 2023

Т-72Б3 обр. 2016

Т-72Б3 зразка 2016 року – це основний бойовий танк РФ та одна із останніх модернізацій радянських Т-72Б. Він має низку покращень, серед яких підвищення захисту, вогневої потужності, а також мобільності.

Вогнева потужність бойової машини зросла завдяки новим елементам системи керування вогнем, таким як прицільний комплекс навідника з тепловізором, пристрій нічного бачення для командира танку та датчик вітру. Машина також отримала адаптований автомат заряджання для використання подовжених бронебійних підкаліберних боєприпасів.

Захищеність танка покращена новим комплектом вбудованого динамічного захисту “Реликт” з широкими зонами перекриття основної броні у фронтальній та бортовій проекціях. “Реликт” здатен протидіяти кумулятивним та бронебійним підкаліберним боєприпасам.

Маневрові характеристики танка покращені за рахунок встановлення більш потужного дизельного двигуна В-92С2Ф (1130 к. с.) замість В-84-1 (840 к. с.). Також танк отримав нові гусениці з косими шарнірами, запозиченими у радянських Т-80.

Захоплений танк може бути легко інтегрований в структуру українських танкових підрозділів, бо він у багатьох аспектах ідентичний радянським Т-72, які стоять на озброєнні ЗСУ.

Танк оснащений тією ж 125-мм гарматою та кулеметами калібрів 12,7-мм та 7,62-мм, що і українські танки, тому дефіциту боєприпасів до нього не має бути. Проте проблемою може стати доволі специфічний двигун В-92С2Ф, заміну котрому можна знайти лише в інших російських танках тієї ж моделі.

47 ОМБр Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії Запоріжжя Т-72 Танк Україна