fbpx
“Антонов” доставив медичні засоби у Чехію та Словаччину

“Антонов” доставив медичні засоби у Чехію та Словаччину

«Антонов» COVID19 Авіація Ан-124 «Руслан» НАТО Світ Співпраця

Український літак Ан-124 “Руслан”, компанії ДП “Антонов”, доставив медичні засоби з Китаю у Чехію та Словаччину.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Перший з трьох рейсів з термінового перевезення необхідного медичного обладнання з Китаю для боротьби з коронавірусною кризою в Чеській Республіці було зроблено 22 березня.

Наступного дня український Ан-124 “Руслан” доставив декілька тонн необхідних медичних засобів до Словаччини.

Літак Ан-124-100 “Авіаліній Антонова”, авіатранспортного підрозділу ДП “АНТОНОВ”, прибув з аеропорту Шеньчжень, що знаходиться на південному сході Китаю, напередодні.

Розвантаження медичних засобів з Китаю у Чехії доставлених літаком Ан-124 Руслан

Загалом він доставив у Чехію 70 тонн невідкладного захисного медичного обладнання, включаючи хірургічні маски, респіратори та захисні окуляри.

Літак ДП “Антонов” доставив медичні засоби у Чехію та Словаччину за законтрактованою програмою між НАТО та українським авіаперевізником Strategic Airlift Interim Solution (SALIS), що країни використали для терміного перевезення необхідного медичного обладнання з Китаю для боротьби з коронавірусною кризою.

До України аналогічний вантаж було доставлено літаком Іл-76МД Повітряних Сил ЗС України, перший з яких прибув 23 березня.

Військовий борт привіз в Україну два види тестів: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) та 250 тисяч тестів для експрес-діагностики. Крім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.

«Антонов» COVID19 Авіація Ан-124 «Руслан» НАТО Світ Співпраця