fbpx
Австралія вироблятиме ракети Spike

Австралія вироблятиме ракети Spike

Rafael Advanced Defense Systems Spike Австралія ОПК ПТРК Світ

Австралія вироблятиме керовані протитанкові ракети комплексу (ПТРК) Spike LR2 для потреб власного війська.

Про це інформує Мілітарний.

Спільне підприємство ізраїльською Rafael та австралійської компанії Varley Group – Varley Rafael Australia (VRA) і Thales Australia, у листопаді, підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо майбутнього виробництва керованих ракет Spike в Австралії, пише Australian Defence Magazine.

Компанії стверджують, що цей крок дозволяє прискорити виробництво цієї зброї в країні.

Безпосереднім питанням співпраці є огляд виробництва ракетних двигунів Spike LR2, бойових частин, інтеграції та відповідних вимог до зберігання.

Пуск з Spike LR2

ПТРК Rafael Spike LR2 був обраний для програм збройних сил Австралії Land 400 (пошук нової бойової машини піхоти) та Land 159 Lethality System (програма підвищення летальності підрозділів).

За даними VRA, програма передачі технологій виробництва підвищить кваліфікацію австралійської промисловості для забезпечення місцевого виробництва керованих ракет та всебічної підтримки і експлуатації.

Компанія VRA на своєму заводі в південно-східному Мельбурні нещодавно завершила виробництво інтеграційних комплектів Spike (SIK) для машин Boxer і зараз залучена для підтримки технічної сертифікації Spike LR2 для введення ракети в експлуатацію.

Spike LR2 – новітня мультиплатформова, багатоцільова керована ракета яка реалізована за принципом «вистрілив і забув», перенацілювання у польоті, ураження прихованих цілей поза межами зони видимості за цілевказанням з інших джерел та можливість запуску по цілях за їх координатами.

Ракети можна запускати з наземної пускової установки (до складу розрахунку входить два бійці), а також з бронетехніки, кораблів та гелікоптерів.

Порівняно з серійною версією LR, версія LR2 має збільшений діапазон з п’яти до п’яти з половиною кілометрів при запуску з землі і уражає ціль на відстані 10 кілометрів при запуску з гелікоптера.

Вона має кращу систему прицілювання, в роботі системи широко використовується штучний інтелект, а ракета вражає ціль під кутом 70 градусів, що значно збільшує проникнення у бронесталь або бетон.

Rafael Advanced Defense Systems Spike Австралія ОПК ПТРК Світ