fbpx
Азербайджан заявив про взяття Фізулі

Азербайджан заявив про взяття Фізулі

Азербайджан Вірменія Кавказ Нагірний Карабах Світ

Військові Азербайджану повідомляють, що їм вдалося просунутися за різними напрямками фронту та взяти контроль над містом Фізулі.

Про це йдеться у повідомленні МО Азербайджану.

Також президент Азербайджану Ільхам Алієв ряд населених пунктів, які були взяті під контроль силами Азербайджану.

У переліку звільнених сіл Ільхам Алієв назвав села Хірманджіг, Агбулаг, Ахуллу Гочахмедлі, Чімен, Джуварли, Пірахмадлі, Мусабайлі, Ішіглі, Дада і місто Фізулі.

Азербайджан заявив про взяття Фізулі. Повідомлення від Президента Азербайджану Ільхам Алієва

Офіційно про наступ на це місто Азербайджан озвучив ще 29 вересня у пресрелізі міністерства оборони і з тих пір з їх боку жодної інформації щодо успіхів не було.

Населення Фізулі у 1989 році до початку бойових дій в Нагірному Карабасі складало 17 090 осіб, у 1993 році в результаті бойових дій було взято під контроль вірменськими військами та перейменовано на Варанду. Зараз населений пункт майже весь зруйнований.

15 жовтня було повідомлено про контроль над ще 6 населеними пунктами у Нагірному Карабасі.

У переліку звільнених сіл він назвав Аріш, Дошулу, Едіш, Дудукчу, Еділлі, Чірагуз.

Актуальна карта бойових дій у Нагірному Карабасі:

17 жовтня по місту Азербайджану Гянджа було завдано ракетний удар. Повідомляється про загиблих мирних мешканців.

«На місце події були негайно залучені відповідні сили Міністерства надзвичайний ситуацій Азербайджану. На даний момент з під завалів дістали 40 поранених і тіла 12 загиблих людей», – йдеться в повідомленні МНС

Також повідомляється, що для удару по місту використовували мобільний оперативно-тактичний ракетний комплекс 9К72 «Ельбрус».

Нагадаємо, що 27 вересня 2020 року Азербайджан оголосив про контрнаступ на територію Нагірного Карабаху, що контролює не визнана «Нагірно-Карабахська Республіка», яку підтримує Вірменія.

Азербайджан Вірменія Кавказ Нагірний Карабах Світ