fbpx
Bell відновив виробництво UH-1Y для Чехії

Bell відновив виробництво UH-1Y для Чехії

Bell UH-1 Авіабудування Авіація Гелікоптери Світ США Чехія

Американський авіабудівник Bell Textron відновив виробництво багатоцільових гелікоптерів UH-1Y для Чехії.

Про це інформує Мілітарний.

У пресрелізі компанії йдеться, що на підприємстві Crestview Aerospace завершили виготовлення першого з восьми фюзеляжів.

Вісім гелікоптерів UH-1Y є частиною контракту Міністерства оборони США на 2020 рік, який було укладено з Bell на виробництво та поставку восьми UH-1Y та чотирьох AH-1Z для уряду Чехії.

Борт завершить остаточну збірку у виробничому центрі Bell Amarillo.

До цього Bell виготовив крайній UH-1Y для Корпусу морської піхоти США (USMC) у квітні 2018 року і продовжує виробляти та поставляти AH-1Z в рамках контракту.

Гелікоптер UH-1 Iroquois на озброєнні Корпусу морської піхоти США

UH-1Y на 85% уніфікований по комплектуючим з AH-1Z, тому відновлення виробництва не стало значною складністю для підприємства.

UH-1Y та AH-1Z використовують однакові двигуни, системи управління, та інші критичні компоненти, такі як чотирилопатева роторна система.

Обидва гелікоптери спеціально розроблені та виготовлені для експедиційних операцій. Разом вони забезпечують повний спектр військових операцій, на відміну від будь-якого іншого гелікоптерного дуету, – повідомили про переваги гелікоптерів у компанії.

Діюча угода з Bell передбачає виробництво гелікоптерів для USMC до початку 2022 року, а потім продовжить виробництво для іноземних військових замовників, вже зараз у компанії є дві підписані на виробництво для Бахрейна та Чехії.

Ударний гелікоптер AH-1Z Viper

Загальна вартість угоди для Чехії оцінюється у 14,5 млрд чеських крон (623 млн доларів).

В чеському уряді сподіваються на прискорення процесу підписання та реалізації контракту за для отримання перших гелікоптерів вже у 2023 році.

Bell UH-1 Авіабудування Авіація Гелікоптери Світ США Чехія