fbpx
Бразилія купує протитанкові ракети Spike LR

Бразилія купує протитанкові ракети Spike LR

Rafael Advanced Defense Systems Spike Бразилія Закупівлі Латинська Америка ПТРК Світ

Збройні сили Бразилії придбають протитанкові керовані ракети комплексу Spike LR.

Про це інформує Мілітарний.

Комісія бразильської армії повідомила, 30 листопада, що пропозиція ізраїльської компанії Rafael Advanced Defence Systems Ltd була обрана у міжнародному конкурсі на придбання протитанкових керованих ракет для збройних сил країни, пише Infodefensa.

Пропозиція включає постачання 100 одиниць ракет Spike LR, десяти пускових установок, тренажерів, комплексної матеріально-технічної підтримки та навчання, загальною вартістю 19 023 200 доларів США.

Spike LR

Багатоцільовий протитанковий ракетний комплекс (ПТРК) Spike-LR (Long Range) призначений для ураження сучасної бронетанкової техніки, фортифікаційних споруд, живої сили противника, на дальності від 200м до 4(5)км.

Пуск з Spike LR2

Spike LR використовується для озброєння бойових вертольотів, надводних кораблів, розміщення на самохідних шасі різного типу, а також у переносному варіанті.

Комплекс входить до складу сімейства ПТРК ізраїльської фірми Rafael, яке включає: легкий Spike-SR з дальністю стрільби до 1500м, Spike-MR з дальністю до 2500м, Spike-ER з дальністю до 8000м, Spike- NLOS із дальністю до 25км.

У червні цього року, бразильська армія мала отримати свою першу вогневу установку зенітної системи RBS 70 NG, що складається з постаменту, прицільного пристрою та тренажерів.

RBS 70

RBS 70 – переносний зенітний ракетний комплекс шведського виробництва ближнього радіусу дії, ведення ракети якого здійснюється на випромінюванням лазеру за яким створюється коридор по якому летить ракета. Перевагою цього комплексу є відсутність у світі електромагнітного обладнання, що могло б створювати перешкоди для його застосування.

Система протиповітряної оборони RBS-70 NG має можливість автоматичного відстежування повітряних об’єктів, що забезпечує більш високою ймовірністю влучаання і менше часу на навчання оператора на тренажерних комплексах.

Нова система може експлуатуватися дистанційно, виконуючи завдання протиповітряної оборони на стаціонарних позиціях, а також застосовуватися проти наземних легкоброньованих цілей, оскільки бойова частина ракети, окрім того, що є осколковою, вона має і фугасну дію.

У 2019 році, Мілітарний повідомляв, що шведська компанія Saab підписала контракт з Бразилією на постачання до країни останнього покоління переносного зенітно-ракетного комплексу RBS 70.

Rafael Advanced Defense Systems Spike Бразилія Закупівлі Латинська Америка ПТРК Світ