fbpx
Бразилія отримує ПЗРК RBS 70 NG

Бразилія отримує ПЗРК RBS 70 NG

Saab Бразилія Закупівлі Латинська Америка ПЗРК ПЗРК RBS 70 ППО та ПРО Світ

Бразилія отримує шведські ПЗРК RBS 70 NG.

Про це інформує Мілітарний.

У матеріалі Infodefensa.com повідомляється, що наприкінці червня бразильська армія повинна отримати свою першу вогневу установку зенітної системи RBS 70 NG , що складається з постаменту, прицільного пристрою та тренажерів.

RBS 70 – переносний зенітний ракетний комплекс шведського виробництва ближнього радіусу дії, ведення ракети якого здійснюється на випромінюванням лазеру за яким створюється коридор по якому летить ракета. На даний час перевагою цього комплексу є відсутність у світі електромагнітного обладнання, що могло б створювати перешкоди для його застосування.

Система протиповітряної оборони RBS-70 NG має можливість автоматичного відстежування повітряних об’єктів, що забезпечує більш високою ймовірністю влучаання і менше часу на навчання оператора на тренажерних комплексах.

“Зенітна ракета МК-2, якою оснащені нові комплекси, може атакувати цілі на висоті 4000 м, зі швидкістю 2 Маха (близько 2500 км/год) і при цьому може зберігаючи своє наведення по лазерному променю, що ускладнює будь-яку протидію від електронних систем захисту військової авіації”, – йдеться у повідомленні.

Нова система може експлуатуватися дистанційно, виконуючи завдання протиповітряної оборони на стаціонарних позиціях, а також застосовуватися проти наземних легкоброньованих цілей, оскільки бойова частина ракети, окрім того, що є осколковою, вона має і фугасну дію.

У 2019 році, ми повідомляли, що шведська компанія Saab підписала контракт з Бразилією на постачання до країни останнього покоління переносного зенітно-ракетного комплексу RBS 70.

Окрім закупівлі самих ПЗРК RBS 70 NG контракт також включає поставку тренажерів, запасних частин, навчання розрахунків та інше.

Нагадуємо, що бразильські льотчики почали опановувати багатоцільові винищувачі Gripen у Швеції. У січні 2021 року перша група льотчиків з ескадрильї «Ягуар» розпочала підготовку на авіабазі у місті Сатеняс.

Бразильські льотчики у Швеції

Бразильські повітряні сили обрали цю групу виходячи з досвіду польотів та показників в експлуатації наявних на озброєнні бортів.

Додатково у відборі звертали увагу на фізичні якості льотчиків через те що JAS-39 Gripen надзвуковий літак, що піддає навантаженню на тіло до 9G. Перед навчанням у Швеції вони пройшли великий курс вивчення англійської мови у Бразилії.

Saab Бразилія Закупівлі Латинська Америка ПЗРК ПЗРК RBS 70 ППО та ПРО Світ