fbpx
Британія достроково спише 30 винищувачів Typhoon

Британія достроково спише 30 винищувачів Typhoon

Typhoon Eurofighter Авіація Велика Британія Винищувач Європа Королівські ПС Великої Британії Світ

Велика Британія у 2025 році достроково зніме з експлуатації 30 винищувачів Typhoon Tranche 1 Королівських Повітряних сил.

Про це інформує Мілітарний з посиланням на Janes.

Відомо, що середній час нальоту британських винищувачів Typhoon у варіанті Tranche 1, термін служби фюзеляжу яких є приблизно 6000 годин, становить лише 2544 години.

Іншими словами, літаки відпрацювали тільки 42% свого терміну служби фюзеляжу.

Заступник державного секретаря з питань оборони британського парламенту Джеймс Хіппі повідомив, що літаки Tranche 1 Typhoon будуть зняті з експлуатації на межі  60% до закінчення терміну служби фюзеляжу.

З 53 бойових літаків Tranche 1, отриманих Повітряними силами Сполученого Королівства, на даний час 30 знаходяться у бойовому складі. Проте, лише 20 з цих літаків перебувають на дійсній службі, решта 10 знаходяться на зберіганні.

Основною причиною дострокового виведення з експлуатації винищувача Tranche 1 Typhoon зі складу Королівських Повітряних сил є те, що літак має дуже старі системи порівняно з іншими версіями літака.

А оновлення винищувачів у версії Tranche 1 до конфігурацій T3 або FGR4 має високу вартість.

Варіант Tranche 1 Typhoon, є найстарішим з чотирьох розроблених. Він обмежений використанням ракет «повітря-повітря» і має дуже обмежені можливості застосування озброєння «повітря-земля» без використання зовнішнього підвісного модуля.

Винищувачі Eurofighter Typhoon під час польоту над авіабазою в Румунії

Тому його завдання часто обмежуються лише місіями класичного винищувача.

Окрім того, у липні 2021 року, Міністерство оборони Великої Британії уклало контракт з компанією BAE Systems на суму близько 250 мільйонів фунтів стерлінгів на розвиток програми зі створення винищувача наступного покоління Tempest.

Угода офіційно знаменує початок концептуального розвитку та фази оцінки програми.

Typhoon Eurofighter Авіація Велика Британія Винищувач Європа Королівські ПС Великої Британії Світ