fbpx
Чорногорія отримала вертоліт Bell 505

Чорногорія отримала вертоліт Bell 505

Bell Авіація Балкани Гелікоптери Європа Закупівлі Світ Чорногорія

Міноборони Чорногорії оголосило про прийняття першого багатоцільового вертольота Bell 505 «Jet Ranger X».

Про це повідомляє Міністерство оборони Чорногорії.

Поставлений вертоліт був зібраний компанією Bell Helicopter Textron Canada.

Компанія провела навчання трьох чорногорських пілотів в розташованому на півдні Франції сертифікованому навчальному центрі HeliDeal. Ще 8 технічних фахівців повинні пройти навчання в академії підготовки Bell Helicopter в США.

Міноборони Чорногорії 27 травня 2020 року підтвердило, що підписало з Canadian Commercial Corporation контракт на поставку двох вертольотів Bell 505 компанії Bell Helicopter.

Загальна вартість продажу складає 3,267 млн євро. Угода включає опціон на поставку двох машин.

У 2018 році Міноборони Чорногорії вже придбало через Canadian Commercial Corporation три багатоцільових вертольотів Bell 412. Купівля Bell 505 тієї ж компанії дозволить спростити технічне обслуговування й експлуатацію вертольотів, а також підготовку особового складу.

Нові машини будуть застосовуватися для навчання пілотів і технічного персоналу, перевезення військ і легких вантажів, ведення розвідки.

У листопаді 2019 року міністр оборони Чорногорії повідомив, що оборонне відомство має намір придбати 4 вертольоти для країни. На покупку чотирьох машин було виділено 6 млн євро. Як очікується, постачання другої пари вертольотів буде виконано в наступному році.

Bell 505 забезпечує перевезення до чотирьох пасажирів. Маса корисного навантаження становить 680 кг, швидкість польоту – 125 вузлів (232 км / г). Максимальна злітна маса вертольота – близько 2000 кг, власна маса – 989 кг. Машина оснащена пілотажно-навігаційним комплексом Garmin, двигуном з цифровим керуванням режимами роботи FADEC.

Bell Авіація Балкани Гелікоптери Європа Закупівлі Світ Чорногорія