fbpx
Данія завершує підготовку українців для своїх САУ CAESAR

Данія завершує підготовку українців для своїх САУ CAESAR

Артилерія Військова допомога Данія САУ САУ CAESAR Україна

Данія найближчими тижнями передасть Україні 19 самохідних артилерійських установок CAESAR.

У міністерстві оборони Данії розповіли, що вже готують останню групу українських артилеристів.

Раніше уряд вирішив передати Україні усі 19 артилерійських систем CAESAR 8х8 французького виробництва компанії NEXTER.

Проте у Данії розповіли, що з артилерійськими системами виникла низка технічних проблем, які потрібно вирішувати у співпраці з виробником та українцями.

Пожертвування супроводжувалося навчанням майбутніх українських екіпажів.

Артилерійська система CAESAR 8х8, яка буде передана українським війьскових від Данії. Квітень 2023. Данія. Фото: Міноборони Данії

«Це велика і значуща пожертва, яка дуже потрібна Україні», – зазначив виконувач обов’язків міністра оборони Трольс Лунд Пульсен.

14 квітня виконувач обов’язків міністра оборони мав можливість відвідати останню групу українців, які проходять навчання у районі міста Оксбьол.

Разом із гуртком оборонного примирення та членами комітету оборони та Ради із зовнішньої політики міністр мав можливість зустрітися з інструкторами та українцями, і це справило велике враження.

«Данія активно підтримувала Україну протягом усієї війни, і наші пожертвування, за словами самих українців, мали велике значення. З нещодавно створеним Українським фондом ми прагнемо підвищити рівень підтримки України», – розповів Трольс Лунд Пульсен.

Трольс Лунд Пульсен на фоні артилерійської системи CAESAR 8х8, яка буде передана українським війьскових від Данії. Квітень 2023. Данія. Фото: Міноборони Данії

Нагадаємо, у березні уряд Данії створює фонд на 7 мільярдів данських крон (1,01 мільярда доларів США) для військової, цивільної та бізнес-допомоги Україні.

Також Данія та Норвегія домовилися про спільне постачання артилерійських снарядів Збройним силам України.

Оборонне відомство Данії уклало з Норвегією угоду про передачу 8 тисяч снарядів до артилерії калібру 155-мм.

Артилерія Військова допомога Данія САУ САУ CAESAR Україна