fbpx
Для університету Кожедуба відновлюють Ан-26Ш

Для університету Кожедуба відновлюють Ан-26Ш

410 Завод ЦА Авіаремонт Авіація Ан-24/26/30/32 ПС ЗСУ Україна

На замовлення Повітряних сил України, для університету Кожедуба відновлюють літак Ан-26Ш.

Про це інформує Мілітарний.

Державне підприємство «Завод 410 ЦА цивільної авіації» виконує замовлення з поповнення авіаційного парку для Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, повідомив Генеральний директор підприємства Олександр Пащенко у інтерв’ю інформаційному агенству «ОПК».

Мова йде про Ан-26Ш – навчальний літак для підготовки штурманів.

Льотні випробування відновленого літака, повинні пройти до кінця року, а передача Ан-26Ш відбудеться вже у наступному році.

Ми могли б зробити це і швидше, але все залежить від бюджету, – зазначив Олександр Пащенко.

Ан-26Ш – спеціальна модифікація військово-транспортного літака Ан-26. Їх розробили у 1970-х роках на КБ «Антонова» для навчання штурманів військової авіації.

Головна особливість – замість десантно-транспортного відсіку в ньому обладнано 10 робочих місць з відповідними приладами для штурманів-курсантів та одне місце для інструктора.

Штурмани відповідають за навігацію, тож замість звичайних ілюмінаторів на Ан-26Ш три ілюмінатори з правого борту та два з лівого замінили на блістери – випуклі обтічні ілюмінатори, які дають кращий огляд. Літак випускали серійно – всього побудували 36 таких машин, які постачали в різні авіаційні училища Радянського Союзу.

Ан-26 з бортовим номером 44 1

У Харківському університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба практичні польоти на цих машинах курсанти починають з 2-го курсу.

У лютому, Державному науково-дослідному інституту випробувань і сертифікації ОВТ було передано відремонтований літак Ан-26. Літак передано працездатним, за результатами контрольного обльоту зауваження відсутні.

Відремонтований літак АН-26. Фото: Укроборонпром

Після ремонту турбогвинтовий військово-транспортний літак Ан-26 в ДНДІ ВС ОВТ прийматиме участь в проведенні випробувальних польотів за програмами Державних випробувань та модернізації авіаційної техніки в інтересах державної авіації України

410 Завод ЦА Авіаремонт Авіація Ан-24/26/30/32 ПС ЗСУ Україна