fbpx
До Чорного моря йде флагман Шостого флоту США

До Чорного моря йде флагман Шостого флоту США

ВМФ США Світ США Флот Чорне море

Штабний корабель 6-го флоту Сполучених Штатів Америки USS Mount Whitney (LCC20) прямує до Чорного моря.

Про це інформує Мілітарний.

Флагман Шостого флоту ВМФ США, штабний корабель USS Mount Whitney (LCC20), 1 листопада 2021 року взяв курс на Чорне море, повідомили у пресслужбі американського флоту.

До акваторії Чорного моря судно прибуде для проведення спільної операції для забезпечення безпеки та стабільності в регіоні й посилення взаємодії та співробітництва з кораблями країн-учасниць НАТО та партнерів.

Спільні дії та навчання продемонструють бажання НАТО підтримувати свободу судноплавства в міжнародних водах для всіх країн.

Корабель USS Mount Whitney (LCC 20)

USS Mount Whitney 29 жовтня прибув до Італії та був задіяний у навчальних маневрах у Середземному морі. Бойові кораблі шостого флоту виконували завдання щодо забезпечення безпеки та стабільності.

До акваторії Чорного моря 30 жовтня увійшов американський ракетний есмінець Porter (DDG 78).

Штабний корабель USS Mount Whitney у 2018 році заходив до Чорного моря та відвідував Україну де брав участь в українсько-американських військових навчання Sea Breeze 2018.

Тоді на борту цього корабля розмістився штаб морських операцій який і керував ходом військових маневрів.

Корабель USS Mount Whitney (LCC20) класу Blue Ridge увійшов до складу Військово-морського флоту США 16 січня 1971 року. В серпні 2008 року відвідував Україну, тоді він завітав до Севастополя. Також неодноразово виконував різні місії та бойові завдання в Чорному та Середземному морях.

Короткі технічні характеристики корабля:

Водотоннажність: 18 400 тонн
Довжина: 189 метрів
Ширина: 33 метри
Осадка: 9 метрів
Швидкість: 23 вузли
Екіпаж: 170 офіцерів та 155 моряків
Озброєння: дві 25 мм гармати M242 Bushmaster, 4 кулемети 12,7 мм, дві 20-мм зенітні гармати Phalanx CIWS, ЗРК Mark 36 SRBOC
Авіакрило: SH-60 Knight Hawk

Він є одним з двох штабних кораблів цього типу у складі ВМФ США.

ВМФ США Світ США Флот Чорне море