fbpx
До Литви надійшли 830 оптичних прицілів для Добровольчих сил національної оборони

До Литви надійшли 830 оптичних прицілів для Добровольчих сил національної оборони

Балтія Європа Закупівлі Литва Піхотне озброєння Світ

Литва отримала першу партію з 830-ти оптичних прицілів для Добровольчих сил національної оборони.

Про це інформує Мілітарний.

До Литви було доставлено 830 оптичних прицілів для добровольчих підрозділів збройних сил, повідомив, 27 грудня, міністр національної оборони Арвідас Анушаускас, на сторінці у Twitter.

«Крок за кроком ми продовжуємо модернізувати Добровольчих сил національної оборони. Нещодавно до Литви надійшла перша партія з 830 оптичних прицілів», – написав Анушаускас.

Нові оптичні приціли будуть використовуватися добровольцями з автоматичними гвинтівками G-36.

За даними Міністерства оборони Литви, у грудні 20 військових брали участь у навчаннях щодо використання нових приладів та виконання обслуговування на рівні користувача.

Литва придбала 4 тисячі таких прицілів. Агентство оборонних ресурсів при Міністерстві національної оборони підписало угоду з чеською компанією Meopta Systems у середині березня цього року. Протягом наступного 2022 року, країна повинна отримати всі замовлені оптичні приціли.

Нагадуємо, що Литва купує додаткову кількість автоматичних гвинтівок G-36 для потреб національних збройних сил. Міноборони та німецька компанія Heckler & Koch GmbH підписали відповідну угоду.

Нова партія  G-36 буде виготовлена ​​та поставлена ​​Збройним силам Литви у 2022-2023 роках. Загальна вартість контракту становить близько 19 мільйонів євро (без ПДВ).

Ця зброя докуповується для підтримки наявних можливостей Збройних сил Литви та подальшого розвитку, а також для відмови від досі використовуваних, функціонально та морально застарілих систем стрілецької зброї.

Нині основною стрілецькою зброєю Збройних сил Литви є автоматична гвинтівка G-36 калібру 5,56х45 мм виробництва німецької компанії Heckler & Koch GmbH.

Добровольчі сили національної оборони або ДСНО (лит. Krašto apsaugos savanorių pajėgos (KASP), попередньо лит. Savanoriškoji krašto apsaugos tarnyba (SKAT)) є компонентом Збройних сил Литви, що спирається на сили резервістів та є важливи чинником державної безпеки та оборони країни. Добровольчі сили були офіційно створені 17 січня 1991 року.

Балтія Європа Закупівлі Литва Піхотне озброєння Світ