fbpx
До Нової Зеландії прибув новий танкер-заправник

До Нової Зеландії прибув новий танкер-заправник

Hyundai Heavy Industries Нова Зеландія Океанія Світ Суднобудування Флот

Новий багатофункціональний танкер постачання «Aotearoa» прибув до Нової Зеландії побудований для ВМС цієї країни.

Про це повідомляє видання DefPost.

У порт Окленда 26 червня, після 15-денного переходу з Ульсан (Південна Корея) прибув танкер-заправник нового покоління (A11) «Aotearoa».

Корабель побудований для ВМС Нової Зеландії південнокорейською компанією Hyundai Heavy Industries (HHI).

Hyundai Heavy Industries була обрана переможцем конкурсу на новий танкер-заправник для ВМС Нової Зеландії в грудні 2015 року.

Танкер-заправник (A11) «Aotearoa». Фото: ЗМІ Нової Зеландії

У 2016 році з компанією був підписаний контракт вартістю 350 млн дол. США.

(A11) «Aotearoa» призначений для заміни знятого з озброєння в грудні 2017 року танкера-заправника «Endeavor», побудованого Hyundai Heavy Industries і прийнятого на озброєння ВМС країни у квітні 1988 року.

Церемонія закладання кіля (A11) «Aotearoa» відбулася 13 серпня 2018 року, спуск на воду відбувся 24 квітня 2019 року, хрещення – в жовтні 2019 року. Передбачається, що повної готовності судно досягне в травні 2021 року.

«Aotearoa»

«Aotearoa» стане найбільшим судном у складі ВМС Нової Зеландії. Його довжина становить 173,2 м, ширина – 24,5 м, осадка – 8,5 м, водотоннажність – 26000 т.

Корабель відрізняється «сокиро-образною» носовою частиною (sea axe), яка підвищує його морехідні якості та дозволяє економити паливо.

Судно оснащене комбінованої головною енергетичною установкою типу CODLAD і розвиває максимальну швидкість 16 вузлів, дальність плавання – 6750 морських миль.

На борту танкера можуть розміщуватися до 100 осіб, включаючи основний екіпаж з 64 осіб, а також авіапідрозділів (11 осіб), геодезистів і вчених.

Корабель може транспортувати 8000 т дизельного палива, 1550 т авіаційного палива і 250 т прісної води.

Крім палива і води, танкер також може використовуватися для зберігання боєприпасів, продовольства і запасних частин, підтримки операцій з надання гуманітарної допомоги та надання допомоги потерпілим в стихійних лихах.

Він дозволяє перевозити 14 стандартних 20-футових контейнерів.

Судно оснащене ангаром і льотним майданчиком для приймання будь-якого вертольота ПС Нової Зеландії, включаючи NH-90 і SH-2G, а також двома надувними шлюпками з жорстким корпусом (RHIB).

(A11) «Aotearoa» спроєктований з урахуванням можливості застосування в високих широтах. Корпус і інші системи корабля посилені для виконання завдань в льодах Антарктиди.

Hyundai Heavy Industries Нова Зеландія Океанія Світ Суднобудування Флот