fbpx
До України прибуло 80 тонн озброєння зі США

До України прибуло 80 тонн озброєння зі США

Боєприпаси Світ Співпраця США Україна Україна-США

В Україну прибула друга партія оборонної допомоги від Сполучених Штатів у вигляді летального озброєння для Збройних сил.

Про це інформує Мілітарний.

Сьогодні ввечері до України прибула друга партія з нового пакету безпекової допомоги Збройним силам України на загальну суму 200 мільйонів доларів США.

Сполучені Штати передали Збройним силам нашої країни більше 80 тонн озброєння, написав міністр оборони України Олексій Резніков у Twitter:

«Другий птах у Києві! Понад 80 тонн зброї для посилення обороноздатності України від наших друзів із США!», – пише Резніков.

Літак з другою партією допомоги вилетів сьогодні з авіабази Тревіс Повітряних сил США, яка розташована у Каліфорнії.

Оборонна допомога

Нагадуємо, що ніч на 22 січня в аеропорт Києва прибула перша партія оборонної допомоги (летальної зброї) зі Сполучених Штатів.

Перша партія включала 200 тис. фунтів (90 тонн) летальної зброї, зокрема боєприпаси для українських військових на лінії фронту. Окрім протитанкових ракет Javelin літак вперше привіз до України одноразові гранатомети SMAW-D.

Пакет допомоги був ухвалений президентом Байденом у грудні 2021 році.

Також у США представили законопроєкт про ленд-ліз для захисту демократії в Україні, який має на меті спрощення надання військової допомоги Україні.

Вантаж з летальною зброєю США для України. 22.01.2022. Фото: Посольство США

А в адміністрації президента США підтвердили наміри передати Україні багатоцільові гелікоптери Ми-17.

Сполучені Штати також співпрацюють з країнами НАТО над організацією передачі переносних зенітно-ракетних комплексів Stinger Україні.

Пуски з ПЗРК Stinger. Фото: ЗМІ США

У 2021 році США надали Україні безпекову допомогу на суму понад 650 мільйонів доларів США, включаючи цей пакет допомоги.

Загалом з 2014 року Америка надала безпекової допомоги Україні на понад 2,7 мільярда доларів.

Боєприпаси Світ Співпраця США Україна Україна-США