fbpx
До України вирушив гелікоптер Sea King

До України вирушив гелікоптер Sea King

Sea King Авіація Велика Британія Військова допомога ВМС України Гелікоптери

Незабаром українські Військово-морські сили поповнить новий гелікоптер Sea King.

У Генеральному штабі Збройних Сил України розповіли, що гелікоптер вже отримав українські розпізнавальні знаки.

Sea Kin залишив Велику Британію, там же напередодні завершилася підготовка українських екіпажів.

Українців для цього гелікоптера готували у рамках навчально-тренувальної операції «ОРБІТАЛ», вона також відома як Об’єднана цільова група Збройних сил Великої Британії – України.

«Будучи колишнім пошуково-рятувальним гелікоптером Королівських військово-морських сил Великої Британії, він забезпечить справжню підтримку і покращення пошуково-рятувальних можливостей Збройних Сил України», – розповіли у Генштабі.

Нагадаємо, у грудні міноборони Великої Британії повідомляло, що Королівські військово-морські сили провели навчання 10 екіпажів гелікоптерів Sea King для Збройних Сил України.

Водночас у листопаді 2022 року очільник міноборони Британії Бен Воллес повідомляв, що Лондон хоче передати три подібні гелікоптери.

23 листопада минулого року міністр оборони Бен Воллес розповів, що перша авіаційна машина вже прибула в Україну.

Партія гелікоптерів, про яку заявили у Лондоні, – перше офіційне постачання Україні пілотованих літальних апаратів із Британії з початку російського вторгнення.

За наявною інформацією, йдеться про три гелікоптери у модифікації Westland WS-61.

Westland WS-61 значно відрізняється від американської версії двигунами Rolls-Royce Gnome, системами протичовнової боротьби британського виробництва та повністю комп’ютеризованою системою управління польотом.

Але найкраще Sea King відомий як гелікоптер для пошукових та рятувальних операцій. Ці гелікоптери були виведені з експлуатації британськими військовими у 2018 році.

Sea King Авіація Велика Британія Військова допомога ВМС України Гелікоптери