fbpx
Донецькі тероборонівці FPV-дроном знищили «Град» росіян

Донецькі тероборонівці FPV-дроном знищили «Град» росіян

109-та бригада тероборони Авдіївка Артилерія БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас Донецька область РСЗВ РСЗВ «Град» Україна

Українські військові знищили російську 122-мм реактивну систему залпового вогню (РСЗВ) «Град» на Донеччині.

Ворожу артилерійську установку уразили оператори безпілотників групи Muramasa 109-ї окремої бригади Сил ТрО.

Для цього вони застосували ударні FPV-дрони.

За даними військових, російська РСЗВ була знищена разом з її екіпажем на Покровському напрямку.

«Оператор ворожого «Граду» встиг зробити лише декілька пострілів та очікував підтвердження від свого корегувальника, що можна працювати далі та робити повний запуск всього БК (повний пакет становить 40 пострілів)», – зазначили українські тероборонівці.

Внаслідок ураження FPV-дроном у російської РСЗВ БМ-21 «Град» здетонував увесь боєкомплект. Вибух, за словами українських захисників, було видно здалеку.

«На кадрах видно, що після вибуху від «Граду» нічого не залишилося, його розірвало та розщепило на молекули. Ми тільки можемо гадати, скільки зберегли життів завдяки одному дрону», – наголосили у групі Muramasa.

Оглядачі, які відстежують перебіг бойових дій російсько-української війни, з’ясували, що російський «Град» був виявлений і знищений поблизу тимчасово окупованої Авдіївки у Донецькій області.

Варто зазначити, що FPV-дрони стали важливим технологічним рішенням у військових операціях, надаючи нові можливості для ураження ворога. У російсько-українській війні такі БПЛА у різних варіантах використовуються вже декілька років та знищують техніку та живу силу.

Нещодавно, український FPV-дрон подолав десятки кілометрів та уразив  РСЗВ «Град» росіян.

Це сталося біля населеного пункту Богородицьке на Луганщині. Відстань до села до лінії бойового зіткнення становить близько 20 кілометрів.

У підрозділі «Небесна Мара» зазначили, що безпілотнику довелося здолати 31 кілометр, перш ніж уразити ворожу реактивну установку.

109-та бригада тероборони Авдіївка Артилерія БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас Донецька область РСЗВ РСЗВ «Град» Україна