fbpx
Elbit Systems модернізує авіацію Румунії

Elbit Systems модернізує авіацію Румунії

Elbit Systems Авіація Модернізація Навчально-тренувальний літак ПС Румунії Румунія Світ Сусіди

Міністерство національної оборони Румунії замовило у Elbit Systems модернізацію літаків, а також вертольотів військово-морських сил.

Про це повідомила пресслужба компанії на своєму офіційному сайті.

Компанія Elbit Systems отримала чотири контракти на модернізацію навчально-тренувальних літаків IAR99, а також постачання засобів електронної боротьби та тепловізійних оптичних пристроїв Brightnite для вертольотів IAR 300.

В рамках першого контракту компанія інтегрує багатоканальну оптичну станцію SPECTRO XR на вертольоти IAR 300 для підвищення оперативного потенціалу ВМС Румунії.

Багатоканальна оптична станція SPECTRO XR призначена для денного та нічного спостереження на великі відстані за різних погодних умов. Вона також забезпечує безперервне сканування об’єктів для покращення ситуаційної обізнаності.

Для другого контракту Elbit Systems поставить комплекс засобів електронної боротьби, включаючи комплекс попередження про лазерне та радіолокаційне опромінення і інфрачервону систему попередження про запуск ракет (IR MWS).

Комплекти модернізації будуть поставлені неназваному румунському підряднику для встановлення та інтеграції на борт шести гелікоптерів AIR 330 PUMA з можливістю придбання ще шести в майбутньому.

В рамках третього контракту компанія також надасть системи доповненої реальності Вrightnite для пілотів вертольотів, оптичні станції SPECTRO XR і модернізаційний пакет, що включає розумні дисплеї, цифрові карти та системи розвідки.

Відповідно до четвертого контракту, Elbit Systems поставить сучасні комплекти авіоніки, вбудовану віртуальну систему авіоніки для навчання в реальному часі, передові монітори, дисплеї, навігаційну систему та системи активації озброєння для компанії Avione Craiova, яка модернізує реактивні навчально-тренувальні літаки IAR99 повітряних сил Румунії.

Модернізація цих літаків сприятиме ефективній підготовці пілотів румунських повітряних сил на винищувачах, включаючи F-16 ПС Румунії.

Ця програма модернізації слідує за попереднім контрактом на навчально-тренажерний літак ВПС Румунії у співпраці з Avione Craiova та була укладена приблизно через 25 років після першого контракту Elbit Systems на модернізацію літаків IAR99.

Elbit Systems Авіація Модернізація Навчально-тренувальний літак ПС Румунії Румунія Світ Сусіди