fbpx
Естонія продовжить місію в Малі після нападу на їх військових

Естонія продовжить місію в Малі після нападу на їх військових

Африка Балтія Естонія Малі

В неділю, 4 серпня, піхотний підрозділ Estpla-32 Сил оборони Естонії, прибув до Малі ротацію підрозділу Estpla-30, що перебуває в країні з початку квітня.

Про це повідомляє ERR

Саме бійці Estpla-30 постраждали внаслідок атаки терориста смертника 22 липня цього року на військову базу Гоа у Малі. Тоді поранення отримали шестеро естонський бійців.

Estpla-32 незабаром розпочне виконання своїх обов’язків та в середині серпня підрозділ Estpla-30 повернеться до Естонії.

У Малі естонські військові виконують завдання разом з французькими та малійськими військовими в рамках операції “Бархан”. До завдань цієї операції відносять боротьбу з тероризмом та незаконній торгівлі.

Операція “Бархан” проводиться в африканському регіоні Сахель з метою стабілізації ситуації до рівня в якому місцева влада зможе самостійно забезпечувати безпеку.

Розпочалась операція у квітні 2013-го року для підтримки політичного процесу, підтримання стабільності, боротьби з ісламістами та захисту цивільного населення в Малі, Мавританії, Буркіна-Фасо, Чаду та Нігерії.

Естонія долучилася до місії влітку 2018-го року в рамках міжнародних зобов’язань. Загальний естонський контингент у країні складає близько 50 осіб.

Африка Балтія Естонія Малі