fbpx
Естонія викликає резервістів для зведення загороджень на кордоні з Росією

Естонія викликає резервістів для зведення загороджень на кордоні з Росією

Балтія Естонія Європа Кордон Навчання Світ

В Естонії резервісти, які викликані на військові навчання під назвою Okas 2021 встановлять тимчасові загородження на кордоні з Росією.

Про це інформує Мілітарний.

Про рішення викликати резервістів на збори за пропозицією командувача Силами оборони в середу, 17 листопада, оголосив уряд Естонії, пише ERR.

На додаткові навчальні збори з назвою Okas 2021 («Шип 2021»), які проходять з 17 по 25 листопада, залучені 1684 військовослужбовці резерву.

Збори стосуються особового складу 17-го та 27-го інженерних батальйонів, а також резервістів 191-ї та 291-ї рот розвідки. Додаткові навчальні збори проводяться для перевірки готовності підрозділів.

За повідомленням Департаменту поліції та прикордонної охорони, у рамках навчань резервісти, зокрема, почнуть зводити тимчасові загородження на східному кордоні країни довжиною до 40 кілометрів.

Загородження з ріжучого дроту буде встановлено не більше ніж у десяти місцях, у яких є найвищий ризик незаконного перетину кордону.

Генеральний директор Департаменту поліції та прикордонної охорони Ельмар Вахер наголосив, що рівень небезпеки на кордонах Естонії не змінився і безпосереднього ризику посилення міграційного тиску зараз немає. Встановлення дротяних загорож для забезпечення безпеки кордону є лише тимчасовим рішенням.

При виборі місць враховався план будівництва наступних етапів східного кордону Естонії.


В Естонії звільнили з війська «антивакцинаторів»


Загородження буде встановлено на ділянках, на яких протягом найближчих двох років не заплановано активне будівництво.

Для цього використовуватимуть ріжучий дріт, загальною довжиною приблизно 120 км, дріт буде встановлена ​​в три ряди. Таким чином, можна встановити загородження загальною довжиною до 40 км.

Балтія Естонія Європа Кордон Навчання Світ