fbpx
F-22 бояться дощу?

F-22 бояться дощу?

F-22 Авіація Азія Індійський океан Світ США Тихий океан

На авіабазі Військово-повітряних сил США Андерсен в Тихому океані близько десятка винищувачів п’ятого покоління F-22 почали відчувати технічні проблеми через підвищену вологість.

Про це повідомляє The Air Force Times.

За даними американської Національної метеорологічної служби, на острові випадає від 2000 до 2800 міліметрів опадів на рік. Раніше літаки були переведені на острів Гуам з території Аляски, де цей показник значно нижче.

Волога потрапила в машини через системи охолодження, що стало причиною перебоїв у роботі складних елементів електроніки. Але, як повідомив керівник прес-служби командування ВПС США в зоні Тихого океану полковник Едвард Томас, технічні проблеми є для цих винищувачів досить розповсюдженими, оскільки вони поступили на озброєння всього лише близько п’яти років тому.

Він також зазначив, що авіаційні техніки вже виправили ці технічні неполадки і разом з підрядником розробили заходи, які дозволять у подальшому уникнути подібних подій.

Представник ВПС США підкреслив, що вихід машин з ладу не вплинув на боєздатність американських військ у регіоні і не піддав ризику безпеку Гуаму, а F-22 як і раніше будуть перебувати на авіабазі.

F-22 Авіація Азія Індійський океан Світ США Тихий океан