fbpx
Гаряча лінія для ветеранів запрацює до кінця року

Гаряча лінія для ветеранів запрацює до кінця року

Міністерство у справах ветеранів

В Україні до кінця року запрацює національна лінія з питань запобігання суїцидів та профілактики психічного здоров’я Lifeline Ukraine для ветеранів

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила в.о Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун

Після запуску кожен з ветеранів зможе отримати психологічну допомогу за телефоном 7333 в будь-який час, у режимі 24/7/365 (24 години на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів на рік), дзвінки будуть безкоштовні та повністю анонімні.

Lifeline Ukraine — неурядовий проект, але створюється і координується у співпраці з Міністерство охорони здоров’я України та Міністерство у справах ветеранів. До втілення проекту також долучилися представники соціально-активного бізнесу — Everlegal (https://everlegal.ua), NIKO (https://niko.ua) та Vodafone Ukraine. Приміщення для навчання тренерів надають Radisson Blu Hotel, Kyiv. Це гарний приклад як міцна ідея об’єднала зусилля багатьох людей і в результаті стала реальністю.

“Процес створення Lifeline Ukraine від ідеї до сьогоднішнього етапу тривав близько 2,5 роки. Події Революції Гідності, а згодом і початок російсько-української війни закріпили потребу в якісній і своєчасній психологічній допомозі та підтримці. В цей час стало чітко зрозуміло, що багато українців, зокрема ветеранів, перебувають у стані постійного емоційного напруження. Їм потрібна психологічна підтримка”, – написала Уляна Супрун

Набір фахівців до команди ще продовжується. В ній працюватимуть близько 40 людей. Вже найближчим часом для них заплановані перші тренінги від канадської організації Living Works. Після цього з міжнародними експертами зі США. Планується, що після закінчення навчань лінія розпочне повноцінно працювати.

В Україні гаряча лінія для ветеранів створюється за австралійським зразком, де вона працює вже 55 років.

Міністерство у справах ветеранів