fbpx
Гранатомет Carl-Gustaf отримає новий інтелектуальний приціл

Гранатомет Carl-Gustaf отримає новий інтелектуальний приціл

Saab Гранатомет ОПК Піхотне озброєння Світ Технології Швеція

Сучасні ручні гранатомети Carl-Gustaf у версії M4 отримають нові прицільні засоби для покращення ефективності ведення вогню.

Про це інформує Мілітарний.

Шведська компанія Saab і фінська Senop Oy, співпрацюють над розробкою нового електрооптичного інтелектуального прицілу для піхотного гранатомета Carl-Gustaf.

Компанія Senop Oy – один з провідних постачальників електрооптичних засобів у скандинавських країнах.

Новий прицільний комплекс покращує точність нанесення удару в будь-який час доби, незалежно від умов освітлення.

Гранатомет «Carl-Gustaf» компанії Saab

Крім того, система розроблена для роботи як зі звичайними боєприпасами, так і з програмованими боєприпасами, які незабаром з’являться. Комплекс розроблений для Carl-Gustaf M4, але він також підходить для одноразового гранатомету AT4.

Приціл складається з денної камери, тепловізора, далекоміра, балістичного калькулятора, датчиків навколишнього середовища (температура повітря та барометричного тиску) та інерційного вимірювального блоку. Пристрій важить всього 1,5 кг з батареями і кріпленням для зброї.

У майбутньому, прицільний комплекс зможе використовувати інтелектуальні алгоритми для самостійного виявлення рухомих об’єктів на полі бою. Наразі досліджуються більш розширені функції.

Остання версія 84-мм ручного протитанкового гранатомета CarlGustaf M4 відрізняється істотно зниженою вагою. Маса M4 – 6,7 кг, що на 30% легше, ніж М3, і наполовину легше 14,2-кг версії M2.


У США випробували новий керований боєприпас для гранатомета Carl-Gustaf


M4 дозволяє застосовувати нові боєприпаси та сумісний з усіма раніше розробленими типами боєприпасів. Крім того, гранатомет дозволяє вести вогонь програмованими боєприпасами.

Гранатомет «Carl-Gustaf» компанії Saab. Фото: defesaaereanaval

З моменту першої демонстрації у 2014 році, компанія Saab підписала контракти на поставку гранатометів Carl-Gustaf M4 з чотирнадцятьма країнами світу. Широкий асортимент боєприпасів забезпечує виняткову тактичну гнучкість, готовність до будь-якої бойової ситуації, забезпечуючи більш швидку взаємодію, підвищену ймовірність ураження і велику ефективність.

Saab Гранатомет ОПК Піхотне озброєння Світ Технології Швеція