fbpx
Григорій Галаган – новий командувач ССО

Григорій Галаган – новий командувач ССО

Володимир Зеленський Галаган ССО ЗСУ Указ Президента Україна

Генерал-майон Григорій Галаган – новий командувач ССО (Сил Спеціальних Операцій ЗС України).

Відповідний № 358/2020Указ  підписав президент України Володимир Зеленський.

Іншим указом – № 357/2020 – Володимир Зеленський звільнив з цієї посади Ігоря Луньова.

Серед заходів, яких також має вжити новий командувач ССО, Володимир Зеленський назвав продовження розвитку всіх компонентів Сил спеціальних операцій.

Новопризначений командувач ССО запевнив Президента у найголовнішому – якісному виконанні завдань за призначенням у різних умовах, продовженні роботи, спрямованої на розвиток морського та авіаційного компонентів Сил спеціальних операцій.

Григорій Галаган під час роботи у Міністерстві ветеранів

Григорій Галаган – генерал-майор запасу, з 1995 по 2002 роки проходив службу в Збройних Силах України. З 2002 по 2019 військовослужбовець Служби безпеки України. Обіймав посаду першого заступника начальника Центру спеціальних операцій боротьби з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів Служби безпеки України.

Ветеран російсько-української війни, має статус учасника бойових дій. У квітні 2015 року був поранений при виконанні бойового завдання. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня та орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня.

Володимир Зеленський Галаган ССО ЗСУ Указ Президента Україна