fbpx
ГУР спілкується ще з кількома російськими пілотами

ГУР спілкується ще з кількома російськими пілотами

Авіація Війна з Росією Розвідка Росія Спецоперація сусід Україна

Українська воєнна розвідка веде діалог ще з кількома російськими військовими пілотами.

Про це прозоро натякнув начальник Головного управління розвідки Міноборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов в ефірі національного телемарафону.

Це відбулося коли він коментував проведення успішної спецоперації «Синиця», в результаті якої російський пілот перегнав на підконтрольну Україні територію військовий гелікоптер Ми-8 АМТШ.

За словами Буданова, вчинок російського пілота Максима Кузьмінова, може стати прикладом для інших російських льотчиків, зокрема й для тих, з ким досі триває діалог.

“Таке спілкування у нас як ішло з іще декількома особами, так і триває. А те, що відбулося, просто додасть впевненості тим людям, які ще вагаються”, ― сказав начальник ГУР МО.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов. Фото: The New York Times

Кирило Буданов додав, що після спецоперації «Синиця» вище військово-політичне керівництво держави-агресора “засмучене”.

У зв’язку з цим ФСБ РФ значно активізувала свою роботу, проте, за словами начальника української воєнної розвідки, це їм нічого не дасть.

Раніше “Мілітарний” повідомляв, що в рамках спецоперації, яка тривала шість місяців, вдалося захопити гелікоптер Ми-8АМТШ та обладнання яке він перевозив.

Російський 28-річний льотчик повірив українським розвідникам і 9 серпня успішно перелетів на територію України.

Гелікоптер з бортовим номером 62 належав до складу російського 319-го окремого вертолітного полку, який базується на аеродромі Чернігівка Приморського краю.

Пілоту, за його словами, пообіцяли передбачені спеціальним законом виплати, нові документи і безпеку для нього та родичів. Нині Кузьмінов перебуває у безпеці та надає свідчення про російську армійську авіацію, системи зв’язку та російську аеродромну мережу.

Він також закликав своїх колишніх колег наслідувати його приклад.

Авіація Війна з Росією Розвідка Росія Спецоперація сусід Україна