fbpx
Індія випробувала нову балістичну ракету Agni-P

Індія випробувала нову балістичну ракету Agni-P

Балістичні ракети Випробування Індія Світ

Індія здійснила успішний випробувальний запуск балістичної ракети нового покоління Agni-P з використанням технології MaRV на острові Абдул Калам в Бенгальській затоці.

Про це повідомляє видання Defence Decode у своєму офіційному Twitter-акаунті.

Під час випробувального польоту ракета подолала максимальну дальність у 2000 кілометрів та успішно досягла усіх цілей.

Завдяки успішному льотному випробуванню ракети Agni-P було доведено точність і надійність системи MaRV.

Роботу системи протягом усього польоту ракети відстежували за допомогою низки інструментів: радара, телеметрії та електрооптичних систем стеження.

Розміри однієї з ракети Індії сімейства Agni

MaRV

MaRV (Maneuverable Reentry Vehicle) — це технологія балістичної ракети, боєголовка якої здатна автономно наводитись на наземні цілі. Подібна технологія необхідна для коригування ракети через часті зміни її траєкторії.

Так, наприклад, ця ж технологія реалізована шляхом активного радіолокаційного наведення на американських твердопаливних балістичних ракетах середньої дальності Pershing II.

Agni-P

Agni-P або Agni-Prime — це балістична ракета середньої дальності, яку розробляє Організація оборонних досліджень і розробок Індії (DRDO) як продовження ракет Agni-I і Agni-II для Стратегічних сил Індії.

Ракета представляє собою розвиток сімейства балістичних ракет Agni зі значними модернізаціями у вигляді композитного корпусу двигуна, маневреного спускового апарату (MaRV) разом із покращеним паливом, новими системами навігації та наведення.

Agni-P — це двоступенева возима твердопаливна ракета масою в 11 тон та бойовою частиною масою до 1500 кг, яка перевозиться вантажівкою та запускається з транспортно-пускового контейнеру. Це балістична ракета з кільцевою лазерною гіроскопічною інерціальною навігаційною системою, яка має резервовану мікроінерційну навігацію та цифрову систему керування. Додатково система доповнюється супутниковим наведенням по GPS . Це шоста ракета в сімействі балістичних ракет Agni.

Індія випробувала нову версію балістичної ракети Agni P - Мілітарний

Раніше Мілітарний повідомляв, що в грудні 2021 року Індія провела успішні випробування балістичної ракети Agni-P.

Було заявлено, що випробування пройшли успішно. Після старту з острова Абдул Калам ракета з високою точністю влучила у задану ціль. Траєкторію і параметри ракети в польоті відстежували радіолокаційні станції та кораблі дальньої дії.

Балістичні ракети Випробування Індія Світ