fbpx
Індонезія повертається до участі в проекті винищувача KF-21

Індонезія повертається до участі в проекті винищувача KF-21

KAI KF-X Авіабудування Авіація Азія Винищувач Індонезія Південна Корея (Республіка Корея) Світ

Індонезія розпочала процес направлення сотні своїх інженерів до Південної Кореї, щоб вони знову розпочали свою участь у проекті винищувача KF-21.

Про це інформує Мілітарний.

Близько 32 індонезійських інженерів проходять адміністративні процедури для повернення до Korea Aerospace Industries, пише Defenseworld.net.

Починаючи з циз 32 інженерів, близько 100 співробітників повернуться на завод Sacheon у Півіденній Кореї до кінця року після того, як Індонезія підтвердила свою прихильність проекту на початку цього року.

Щодо питання виплат заборгованості Індонезії по проекту, що очікують вирішення, то дві країни мають провести раунд переговорів.

“Ми зробимо все можливе, щоб якнайшвидше провести переговори на робочому рівні та завершити обговорення питання оплати”,- заявив керівник програми KF-21.

Перший прототип KF-21. Кадр з відео MBCNEWS

Індонезія у 2020 році відкликала своїх інженерів із посиланням на проблеми, пов’язані з COVID, але тоді все частіше з’являлися припущення, що Джакарта намагається припинити спільний проект розробки винищувача та придбати інший бойовий літак.

KF-21 двомоторний надзвуковий літак довжиною 13, висотою 4,5 і з розмахом крила 14 метрів. Планується виробляти версії для екіпажу з 1 і 2 пілотів.

Це спільний проєкт Республіки Корея та Індонезії з розподілом участі в 80% і 20% відповідно. Індонезія погодилася внести 20 відсотків загальної вартості розробки в обмін на пару прототипів та технологію для виробництва літаків в Індонезії.

Перший прототип KF-21. Кадр з відео MBCNEWS

Прототип KF-21 був представлений у квітні цього року. Наразі тривають наземні випробування, а перші льотні випробування заплановані на 2022 рік.

Вартість програми по створенню літака була заявлена на рівні 5,2 млрд дол.

Планується побудувати 40 літаків до 2028 року і 120 до 2032. Перед серійним випуском буде побудовано 6 прототипів. Ще два до кінця цього року і три в 2022-ому.

KAI KF-X Авіабудування Авіація Азія Винищувач Індонезія Південна Корея (Республіка Корея) Світ