fbpx
Іспанія вироблятиме запчастини для ракет Patriot

Іспанія вироблятиме запчастини для ракет Patriot

Lockheed Martin Виробництво боєприпасів Європа ЗРК Patriot Іспанія Світ

Іспанська компанія Grupo Oesia планує локалізувати виробництво елементів до ракет PAC-3 MSE, що використовуються зенітними комплексами Patriot.

Про це повідомляє пресслужба компанії у своїх соцмережах.

Lockheed Martin і Grupo Oesіa 16 квітня підписали меморандум про взаєморозуміння щодо локалізації виробництва в Іспанії елементів ракети PAC-3 MSE для глобального розповсюдження.

Ця угода є частиною програми Lockheed із прискорення виробництва ракет Patriot PAC-3. Вона забезпечить поставки перехоплювачів для систем протиповітряної та протиракетної оборони в умовах дедалі більшого попиту в Європі та Азії.

Залучення Grupo Oesia до ланцюжка постачань є важливим етапом у розширенні виробничих потужностей Lockheed Martin на заводі в Камдені, штат Арканзас. Очікується, що компанія виготовить 550 PAC-3 MSE до кінця 2024 року.

Зенітна ракета PAC-3 MSE комплексу Patriot.

Плани щодо локалізації виробництва ракет не розкриваються, однак можна припустити напрямки роботи з огляду на сферу діяльності Grupo Oesia.

Підрозділ компанії, що працює в сфері аерокосмічної галузі та оборони, може бути залучений до роботи над системою наведення та управління ракети. Водночас інженерний підрозділ може бути залучений до виробництва певних агрегатів.

Варто зауважити, що малоймовірним є розвиток угоди, в межах якої часткове виробництво самих ракет буде налагоджене в Іспанії.

PAC-3 MSE

PAC-3 MSE (Patriot Advanced Capability-3 Missile Segment Enhancement) — це зенітна ракета, розроблена компанією Lockheed Martin до систем Patriot для перехоплення повітряних об’єктів, як-от літаки, крилаті та балістичні ракети.

Вона є подальшим розвитком ракет PAC-3. Фахівці з Lockheed Martin збільшили її розміри та інтегрували новий твердопаливний двигун, завдяки чому дальність перехоплення повітряних цілей зросла до 120 км, а балістичних — до 60 км.

Для надійного перехоплення балістичних ракет у перехоплювачі реалізовано технологію hit-to-kill, при якій бойова частина влучає безпосередньо у ціль, завдаючи максимального ураження та збиваючи її з траєкторії польоту.

Ракети PAC-3 MSE через збільшені розміри встановлюються по 12 одиниць на одній пусковій установці M903 комплексу Patriot PAC-3. До прикладу, стандартна пускова комплексу здатна нести до 16 ракет PAC-3 або до 4 ракет PAC-2 (GEM-T).

Більше про комплекс Patriot та його ракети можна прочитати у статті “MIM-104 Patriot: шлях до досконалості

Lockheed Martin Виробництво боєприпасів Європа ЗРК Patriot Іспанія Світ