fbpx
Казахстан отримав чотири нових винищувача Су-30

Казахстан отримав чотири нових винищувача Су-30

Авіація Азія ВПС Казахстану Закупівлі Казахстан Світ Су-30

Казахстан отримав чотири нових винищувача Су-30 СМ для національних військово-повітряних сил.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Казахстану.

Ланка нових багатоцільових літаків цього тижня прибула до Карагандиської авіаційної бази.

Їх було виготовлено на іркутському авіаційному заводі у Росії (Публічне акціонерне товариство «Науково-виробнича корпорація «Іркут»).

На авіаційній базі ВПС Казахстану його зустрічали міністр оборони Казахстану генерал-лейтенант Нурлан Ермекаєв та інші високопоставлені керівники відомства.

Винищувач Су-30 СМ ВПС Казахстану

Нова авіаційна техніка надходить до військово-повітряних сил Казахстану в рамках переозброєння національних збройних сил.

Раніше повідомлялось, що Казахстан в рамках угод підписаних з Росією має отримати 36 багатоцільових літаків Су-30 СМ.

Попередня поставка літаків для Казахстану відбулась у листопаді 2020 року, тоді ланка нових винищувачів Су-30СМ прибула так само до 610-ї Карагандинської авіаційної бази Казахстану.

Су-30СМ – багатоцільовий літак покоління 4++, який в змозі працювати за будь яких погодних умов та часу доби, може працювати у ролі винищувати та здійснювати авіаудари по наземним цілям.

Також комплекс обладнання на ньому дозволяє надавати цілевказання для інших літальних апаратів. В 2017 році контракт на придбання таких літаків уклала Білорусь і зараз йде мова про придбання додаткових бортів.

Винищувач Су-30СМ ВПС Казахстану. Листопад 2020. Фото: МО Казахстану

Нагадаємо, у червні 2020 року Казахстан отримав від Росії чотири нові бойові вертольоти Мі-35М. Чотири нових багатофункціональних ударних вертольотів Мі-35М надійшли на авіабазу Військово-повітряних сил Казахстану в рамках проведення переозброєння Збройних Сил.

Поставка вертольотів здійснюється в рамках військово-технічного співробітництва між Казахстаном і Росією, а також договору між Міністерством оборони Казахстану та ВАТ «Рособоронекспорт».

Авіація Азія ВПС Казахстану Закупівлі Казахстан Світ Су-30