fbpx
Колишнього комбата Айдару затримали у Греції

Колишнього комбата Айдару затримали у Греції

24 бат «Айдар» Греція Затримання Інтерпол Світ

Увечері в неділю, 1 березня, позафракційний народний депутат України VIII скликання, колишній командир батальйону Айдар Сергій Мельничук повідомив про своє затримання на кордоні з Грецією.

«Затримали на кордоні з Грецією! Інтерпол, з Росії подача», — написав він.

Пізніше у відеокоментарі Мельничук розповів, що його затримали на кордоні Болгарії і Греції, куди він прибув з вагітною дружиною і дев’ятимісячним сином.

«Картку Інтерполу виставила Росія, і зараз Інтерпол буде затримувати. Для кого ми воювали? Щоб чума російська прийшла в єврозону? …», — каже Мельничук.

Мельничук був першим командиром батальйону Айдар, воював на Донбасі. У жовтні 2014 року був обраний до Верховної Ради за списком Радикальної партії.

Із Мельничуком зустрівся консул

2 березня із Сергієм Мельничуком зустрівся український консул, на ранок очікується прибуття місцевого прокурора.

Про це повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев. – передає УНН

“Уночі на місце події, до пункту пропуску на кордоні між Болгарією та Грецією, де було затримано Сергія Мельничука, виїхав консул України в Салоніках. Він зустрівся із паном Мельничуком, грецькими прикордонниками та представниками місцевої влади”, – вказав Погорельцев.

З його слів, родині Мельничука надано сприяння у розміщенні в готелі неподалік.

“На ранок очікується прибуття місцевого прокурора”, – додав представник МЗС.

Він також додав, що справа перебуває на контролі консульства України в Салоніках, посольства України в Греції та Департаменту консульскої служби МЗС України.

24 бат «Айдар» Греція Затримання Інтерпол Світ