fbpx
Лукашисти масово затримують залізничників, але партизани продовжують диверсії

Лукашисти масово затримують залізничників, але партизани продовжують диверсії

Білорусь Війна з Росією Диверсія

Режим Лукашенка масово затримує працівників білоруської залізниці.

Про це повідомляє білоруське медіа Зеркало.

Причина затримань – підписка на телеграм-канал “Live. Сообщество железнодорожников Беларуси“. Чат цієї галузевої спільноти режим визнав “ексремістським”.

Канал публікує інформацію про використання білоруської системи залізниць російськими військовими для війни проти України. Також тут оприлюднюється інформація про диверсії, які партизани роблять, щоб ускладнити транспортування російських танків.

КДБ Білорусі поширив 38 відео із затриманими білоруськими залізничниками. Там вони визнають свою “провину” за підписку на спільноту.

Тим часом диверсії на білоруських залізницях тривають. Німецька хвиля опублікувала інфографіку з картою дій партизанів за місяць війни.

Відомо про диверсії на чотирьох перегонах, двох станція та одному пунктів зупинки, які організували до 28 березня.

Наша ніва пише, що партизани підпалюють шафи реле; закривають рейки дротом, щоб вивести з ладу сигналізацію; кладуть колоди на рейки.

30 березня 2022 невідомі партизани відкрили дві релейні шафи і підпалили одну з них (перегон Осиповичі-Гомель). В лісосмузі був патруль внутрішніх військ, який відкрив вогонь (невідомо чи на ураження). Однак партизани змогли безпечно відійти.

Варто відзначити, що такі дії можуть лише тимчасово пригальмувати рух залізничного транспорту.

Тим часом Батальйон Кастуся Каліновського (підрозділ білорусів в складі ЗСУ) закликав земляків реалізувати продумані диверсії проти логістики рашистів на території Білорусі. Зокрема на залізничних шляхах. Однак при тому добре продумувати операції та передбачати шляхи відходу.

 

 

Білорусь Війна з Росією Диверсія