fbpx
Міноборони замовило сотні габіонів

Міноборони замовило сотні габіонів

Закупівлі Міністерство оборони (МОУ) Україна Фортифікація

Міністерство оборони України подало тендер на закупівлю сотень габіонів для захисту військових.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на електронну систему публічних закупівель України ProZorro.

Для Збройних сил України планується придбати 387 комплектів габіонів.

Замовником виступає відділ підготовки та проведення закупівель за напрямком оперативного, технічного та медичного забезпечення управління проведення закупівель Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МОУ.

Очікувана вартість захисних споруд з дроту (типу габіон) становить 1,668,000 гривень з ПДВ (приблизно 4300 гривень за комплект).

Укріплення в Україні з використанням габіонів

Подання пропозицій відбудеться до 25-го жовтня, та початок аукціон розпочнеться 26-го жовтня 2021 року.

Критерієм вибору переможця є запропонована ціна, яка відповідає заявленій ціні Міноборони.

Постачальник має гарантувати відповідність поставленого товару умовам договору, технічним умовам, конструкторській та технологічній документації, діючої у постачальника і затвердженою встановленим порядком.

Габіони

Захисні габіони – бар’єрна конструкція, яка використовується як військове фортифікаційне укріплення — бар’єр проти вибухів або стрілецької зброї.

Складається з каркаса з дроту і щільної тканини, який заповнюється піском, землею або каменями, як правило, за допомогою навантажувача / екскаватора, або вручну, якщо місце розташування не дозволяє використовувати техніку.

На відміну від мішків з піском, габіони протяжністю до декількох сотень метрів можуть бути розгорнуті та підготовлені до наповнення піском за лічені хвилини.

Габіони в Україні

В Україні існує кілька фірм, які виготовляють аналоги захисних бастіонів. До прикладу, в лініях оборони Маріуполя застосовуються габіони для будівництва укріплень.

Закупівлі Міністерство оборони (МОУ) Україна Фортифікація