fbpx
Морпіхи-розвідники оселились у Скадовську

Морпіхи-розвідники оселились у Скадовську

140 розвідбат МП Командування морської піхоти Морська піхота

Морпіхи-розвідники оселились у Скадовську: Депутати Херсонської обласної ради на сесійному засіданні надали згоду на передачу до сфери управління Міністерства оборони комплексу будівель та споруд бази відпочинку «Білі крила», розташованої в урочищі Цукури Скадовського району.

Про це повідомляє Армія Inform

На виділеній обласними депутатами території дислокуватиметься 140-й окремий розвідувальний батальйон морської піхоти.

Частина почала використання цього об’єкту раніше, ще 22 квітня до Херсонської облради надійшло звернення від тодішнього начальника Генерального штабу – Головнокомандувача ЗСУ генерала армії Віктора Муженка з проханням виділити на умовах оренди з можливістю подальшої передачі до сфери управління Міністерства оборони майнового комплексу «Білі крила».

Десантний корабель "Юрій Олефіренко" заходить у порт Скадовська

Сесія обласної ради 25 квітня підтримала проєкт рішення «Про надання згоди на укладання договору оренди на комплекс будівель і споруд бази відпочинку «Білі крила». Йшлося про передачу в оренду оборонному відомству на 2 роки та 10 місяців, з орендною платою 1 гривня на рік, комплексу під розміщення військової частини морської піхоти.

А 1 жовтня на адресу Херсонської обласної ради надійшло звернення від Міністра оборони України Андрія Загороднюка з проханням розглянути можливість передачі зі спільної власності територіальних громад Херсонщини в державну з віднесенням до сфери управління Міноборони згаданого об’єкта.

Означене звернення розглянули під час засідань усіх депутатських комісій облради. Питання було рекомендовано до розгляду під час пленарного засідання сесії та отримало підтримку депутатів.

Сюжет телеканалу 2+2 з місця дислокації військової частини:

140 розвідбат МП Командування морської піхоти Морська піхота