fbpx
«Мотопіхота» адаптувалась під погоду на Донбасі

«Мотопіхота» адаптувалась під погоду на Донбасі

Донбас ЗСУ Навчання Сухопутні війська ЗСУ Україна

«Мотопіхота» адаптувалась під погоду на Донбасі та провела навчання в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Про це повідомила пресслужба ООС.

Бронегрупа підрозділу однієї з мотопіхотних бригад відпрацювала сценарій виходу у заданий район, заняття вогневих рубежів і відбиття атаки ворога.

Під час навчань військові відпрацювали сценарій виходу бронегрупи у заданий район, заняття вогневих рубежів і відбиття атаки ворога.

– Відпрацьовуємо дії бронегрупи в різних ситуаціях, які можуть виникнути під час загострення бойових дій, як в обороні, так і в наступі, – говорить командир бронегрупи на псевдо «Рижик».

Командир підрозділу на псевдо «Рижик» розповів, що тренування з особовим складом бронегрупи проводяться регулярно, відповідно до плану бойової підготовки підрозділу.

Також щодня відбуваються заняття з індивідуальної та професійної підготовки.

Напередодні вітчизняні бронеавтомобілі «Козак-2» морпіхів передані у грудні 2020 року вже відстріляли на Донбасі.

Екіпажі броньованих автомобілів «Козак-2» перед стрільбами

Морпіхи здійснили багатокілометровий марш до визначеного району, де відпрацювали вправи стрільб з обладнаних та необладнаних позицій, а також під час руху.

Крім того, свої навички вдосконалювали командири машин, які мали здійснювати управління рухом та вогнем в умовах обмеженої видимості.

– Протягом двох днів з нашим підрозділом проводились заходи бойової підготовки у межах допідготовки водіїв та навідників бронеавтомобілів “Козак-2”, які ми нещодавно отримали на озброєння, – зазначив керівник занять.

Броньований автомобіль «Козак-2» морських піхотинців

Заняття з бойової підготовки проводились з навідниками та водіями. На одному з полігонів в районі проведення операції Об’єднаних сил морські піхотинці окрім практичного виконання вправ стрільб відпрацювали навички водіння на бронеавтомобілях «Козак-2».

Донбас ЗСУ Навчання Сухопутні війська ЗСУ Україна