fbpx
На Кубані знищено літак групи «Русские Витязи»

На Кубані знищено літак групи «Русские Витязи»

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Винищувач Війна з Росією Втрати Росії ПКС Росії Су-27

Унаслідок атаки безпілотників на російську авіабазу «Кущевская» у Краснодарському краї, був знищений винищувач, який належав пілотажній групі «Русские Витязи».

Про це повідомляє «Мілітарний».

Успішна атака ударних дронів відбулася в ніч на 19 травня. Вже на наступний день з’явилися супутникові знімки аеродрому низької якості.

На знімках вдалося виявити пошкоджений бойовий літак, який був ідентифікований як Су-27 або Су-35. Річ у тім, що вони зовнішньо виглядають майже однаково.

Але тепер з’явились якісні знімки від Planet Labs, які опубліковані «Радіо Свобода», на яких більш детально зафіксовано результат удару.

На знімках зафіксовано пошкодженими такі літаки, як фронтовий бомбардувальник Су-34 і винищувачі Су-27 (Су-35) та Су-30.

Однак найбільшу увагу привертає літак, що позначений, як Су-27 і має стандартну ліврею у кольорах російської пілотажної групи «Русские Витязи».

Ця група, що була створена у 1991 році, має у своєму розпорядженні одномісні літаки Су-27П та двомісні Су-27УБ. У 2016 році підотажна група отримала винищувачі Су-30СМ.

А вже з 2019 року вони почали отримувати винищувачі Су-35С, які на супутникових знімках не відрізняються від Су-27П.

Тому наразі точно не можна сказати, який саме тип літака, що належав групі «Русские Витязи», був уражений на російському аеродромі на Кубані.

Зазначимо, що це вже була друга атака дронів на військовий аеродром «Кущевская» за останні кілька тижні.

Ударні безпілотники уразили склад модулів управління та корекції – УМПК для авіабомб.

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Винищувач Війна з Росією Втрати Росії ПКС Росії Су-27