fbpx
На Курщині HIMARS знищив російську машину мінування “Земледелие”

На Курщині HIMARS знищив російську машину мінування “Земледелие”

Війна з Росією Втрати Росії Інженерна техніка Курська область Росія Україна

У Курській області українським військовим вдалося виявити та знищити російську машину дистанційного мінування «Земледелие».

Кадри з ударом по російській позиції оприлюднив 413 окремий батальйон безпілотних систем.

Російську машину виявили українські безпілотники поруч із понтонною переправою через річку Сейм. Українські військові застосували американську установку HIMARS для знищення російської установки.

«413 ОББС спільно зі зведеним загоном БпС 78 ОДШП “Джімль” поблизу понтонної переправи росіян на річці Сейм знищив рідкісну новітню систему дистанційного мінування », – розповіли військові.

Снаряд GMLRS влучно уразив російську позицію з машиною мінування, чиї боєприпаси відразу здетонували та почали розлітатися у різні сторони.

Ця російська мобільна система мінування призначена для оперативного створення мінних полів на особливо небезпечних напрямках.

Знищення російської установки мінування «Земледелие» на Курщині. Вересень 2024. Росія. Кадри з відео Special Kherson Cat

Імовірно, росіяни планували на Курщині перекривати шляхи українським військовим за допомогою подібних мінних полів.

Вона здатна створювати мінні поля на особливо небезпечних напрямках на відстані від 5 до 15 км.

«Земледелие» вистрілює реактивні снаряди, які забезпечують встановлення мін у заданому районі. Також можливе укладання мінних полів будь-якої складності, у тому числі з проходами для своїх військ.

Зовні артилерійська частина інженерної машини нагадує пускові від РСЗВ «Град».

Машина застосовує аналогічні боєприпаси калібру 122-мм, але для мінування використовуються боєприпаси з бойовою частиною, начиненою готовими до установки мінами.

Нагадаємо, у 2023 році «Земледелие» знищували українські бійці Національної гвардії, яким вдалося уразити установку за допомогою ударного безпілотника.

Війна з Росією Втрати Росії Інженерна техніка Курська область Росія Україна