fbpx
На півночі України почали розгортати нові вогневі групи ППО

На півночі України почали розгортати нові вогневі групи ППО

Війна з Росією ЗСУ Командувач Об'єднаних сил ППО та ПРО Україна

На півночі України триває підготовка та формування нових вогневих груп протиповітряної оборони.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Такі вогневі групи цілодобово несуть службу на загрозливих напрямках для збивання російських крилатих ракет і безпілотників.

За словами командувача, “у Північній операційній зоні досить ефективно триває формування та підготовка нових мобільних вогневих груп протиповітряної оборони”.

Наєв наголосив, що це можливо завдяки новим сучасним зразкам озброєння іноземного виробництва, що надходять до України із країн-партнерів.

Генерал-лейтенант зазначив, що мобільні вогневі групи відіграють важливу роль у захисті повітряного простору України.

“Вдень і вночі в режимі 24/7 ці екіпажі вирушають на завдання зі знищення повітряних цілей ворога. Зенітні кулеметні установки – це адекватна відповідь ворогові на його стратегію з виснаження нашої системи протиповітряної оборони”, – каже Сергій Наєв.

Зазначається, що росіяни розраховують на те, що для збиття їхніх БПЛА буде витрачено запас високовартісних зенітних ракет.

“Натомість зенітна кулеметна установка дозволяє вирішити бойове завдання з використанням відносно недорогого боєкомплекту”, — йдеться в повідомленні.

Мобільні групи ППО

З початком широкомасштабного російського вторгнення в Україні для швидкого посилення протиповітряної оборони почали створювати мобільні вогневі групи.

Українські мобільні групи протиповітряної оборони

Для їхнього пересування здебільшого використовують позашляховики, на які встановлюють великокаліберні кулемети та зенітні гармати малого калібру. Такі групи посилюються бійцями з переносними зенітно-ракетними комплексами (ПЗРК)

Кожен раз, коли починається повітряний напад ворога, мобільні вогневі групи ППО вже знаходяться у повній бойовій готовності до збиття російських крилатих ракет і безпілотників.

Війна з Росією ЗСУ Командувач Об'єднаних сил ППО та ПРО Україна