fbpx
На збори акціонерів “Мотор Січ” увірвалась СБУ

На збори акціонерів “Мотор Січ” увірвалась СБУ

«Мотор-Січ» Запоріжжя ОПК СБУ Україна

У Запоріжжі мали відбутись позачергові загальні збори АТ «Мотор Січ», ініційовані Skyrizon Aircraft Holdings Limited китайських інвесторів та ТОВ МС-4 українського бізнесмена Олександра Ярославського.

Про це повідомляє інформаційне агенство Запоріжжя 061.ua

Близько 8 години ранку почали збиратися акціонери заводу «Мотор Січ», яким належним чином не приходило повідомлення про збір акціонерів.

Присутні акціонери зазначають, що згідно із законом повинні були отримувати листи, але цього так і не відбулося.

Частина акціонерів стверджує, що не знає про те, хто конкретно буде міняти керівництво підприємства і хотіли б потрапити всередину, щоб дізнатися, хто взагалі буде представляти їх інтереси.

При цьому потрапити в будівлю вони так і не змогли – двері були закриті.

В руках люди тримали плакати: «Руки геть від «Мотор Січ», «Закон на боці «Мотора», «Не допустимо рейдерське захоплення».

«У нас є статут, згідно з яким акціонери повинні отримати повідомлення приблизно за місяць. Мій чоловік, наприклад, завжди представляв на зборах акціонерів інтереси 200 осіб. Збори завжди проводилися на території підприємства, в актовому залі. Хто тут висловлює мої інтереси? Реєстр акціонерів заблокований. Як ці люди, не знаючи акціонерів проводять збори? Від чийого імені? Я прочитала, що вони хочуть змінити раду директорів, а хто буде замість них?», – каже Вікторія. Вона працювала на заводі 40 років, її чоловік і батьки також працювали на підприємстві.

Трохи пізніше під’їхали нардепи – Геннадій Касай, Максим Пашковський, Артем Кунаев, Юлія Яцик, Арсеній Пушкаренко.

На місці також працювали співробітники київського СБУ в рамках слідчих дій по відкритій кримінальній справі.

«Слідчі дії, відчиняйте. Якщо ви не відчините, ми відкриємо у примусовому порядку», – стукаючи у двері, сказав правоохоронець і почав зворотний відлік. Одні двері відчинили, другі – виламали.

За інформацією представників «Мотор Січ», збори акціонерів не відбулись.

Як повідомлялося, 28 січня Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів.

«Мотор-Січ» Запоріжжя ОПК СБУ Україна