fbpx
НАТО планує запустити місію для координації допомоги Україні

НАТО планує запустити місію для координації допомоги Україні

Військова допомога НАТО Німеччина США Україна Україна-НАТО

У німецькому місті Вісбаден планують запустити нову місію НАТО, яка керуватиме координацією допомоги Україні.

На Вашингтонському саміті генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг очікує на це згоди від країн-членів Альянсу.

За його словами, на саміті головним питанням буде підтримка НАТО України.

«Володимир Путін вважає, що він “може нас пережити” – і важливо, щоб країни-члени Альянсу продемонстрували, що це не так, і вони готові підтримувати Україну у довгостроковій перспективі», – розповів Столтенберг.

Генсек НАТО очікує, що лідери країн-членів блоку погодяться з тим, що Альянс керуватиме координацією допомоги з питань безпеки та підготовки для України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Фото: NATO

Для реалізації цього буде створено нове командування НАТО у німецькому Вісбадені, щоб координувати навчання та надання допомоги Україні у сфері безпеки, зазначив Столтенберг.

Також посадовець очікує, що лідери домовляться про «довгострокову обіцянку підтримки України» та дадуть «чітке повідомлення про шлях України до членства в НАТО».

Раніше про створення нової місії НАТО у Вісбадені з посиланням на посадовців США та Альянсу повідомило американське видання The New York Times.

За даними ЗМІ, буде створено місію – NSATU (Допомога НАТО в галузі безпеки та навчання для України), вона працюватиме над тим, щоб зменшити «дублювання та ускладнення», пов’язані з різними видами озброєнь, котрі надають Україні.

Американська база у німецькому місті Вісбаден. Фото: armybarracks.army

Очільник місії підпорядковуватиметься безпосередньо командувачу Збройних сил США в Європі генералу Крістоферу Каволі.

Нова місія НАТО також включатиме вже наявну групу США, яка дислокується у Вісбадені та працює над постачанням озброєння та навчанням персоналу.

Американська база у німецькому місті Вісбаден. Фото: armybarracks.army

Нагадаємо, НАТО також розробляє численні коридори, щоб спрямувати війська й озброєння до східного флангу Альянсу на випадок війни з Росією.

Військова допомога НАТО Німеччина США Україна Україна-НАТО